Sociale inclusie en duurzame producten dankzij RoadsMaakt

Sociale inclusie en duurzame producten dankzij RoadsMaakt

Sociale inclusie en duurzame producten dankzij RoadsMaakt

RoadsMaakt is een collectie van unieke en duurzame producten, gemaakt door deelnemers van Roads (onderdeel van ggz-instelling Arkin). Roads begeleidt mensen met psychiatrische problematiek, een verslavings- of justitiële achtergrond naar dagbesteding of werk.

Deelnemers gaan aan de slag bij de sociale firma’s en creatieve werkplekken zoals een houtbewerkingsbedrijf, een naaiatelier of een keramiekwerkplaats. Hier worden professionele, unieke & duurzame producten gemaakt van veelal gerecyclede materialen. De producten variëren van houten snijplanken en servies tot knuffels gemaakt van oude jeans.

Deelnemers leren vaardigheden die bij werken horen, zoals samenwerken, een dag indelen, kritiek krijgen en voor zichzelf opkomen. Uiteindelijk proberen we wanneer mogelijk deelnemers door te laten stromen naar regulier werk. Vaak functioneren de bedrijven ook als leer- en werkplaats.

RoadsMaakt wil door het verkopen van de producten laten zien dat deze mensen een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Door het maken van deze producten worden deelnemers weer onderdeel van het arbeidsproces. Hierdoor voelen zij zich nuttig, maken ze onderdeel uit van de maatschappij en krijgen ze weer perspectief op de toekomst. Door het kopen van een RoadsMaakt product draag je bij aan een sociale samenleving én haal je een uniek product in huis.

De opbrengst van de verkoop van de producten van RoadsMaakt komt ten goede aan de sociale firma’s & werkplekken. We streven met zijn allen naar een samenleving waarin voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te vinden zou moeten zijn. Voor een aantal mensen is dit echter extra zwaar, omdat ze door tal van redenen en beperkingen moeilijker aan een baan komen. Bij gewone ondernemingen liggen de drempels voor hen vaak te hoog.

Wil jij (of jouw bedrijf) ook bijdragen aan een sociale samenleving? Kom dan eens langs bij (een van) onze sociale firma’s en leer alles over sociaal ondernemen.

Meer over RoadsMaakt, de producten en de webshop vind je op roadsmaakt.nl.

De getoonde producten zijn afkomstig van RoadsMaakt. Bekijk ook onderstaande video voor een indruk van de collectie en het verhaal erachter, of volg het initiatief op Instagram via @roadsmaakt. 

Geen reactie's

Geef een reactie