Podcastspecial voor ouders van pubers over carnaval en alcohol

Podcastspecial voor ouders van pubers over carnaval en alcohol

Podcastspecial voor ouders van pubers over carnaval en alcohol

Op diverse plekken in Nederland zit men momenteel midden in de festiviteiten van carnaval. Doorgaans gaat dit gepaard met een flinke consumptie van alcohol, wat voor ouders van pubers de nodige uitdagingen met zich mee kan brengen. Om deze uitdagingen te belichten heeft podcastmaker Maarten Dallinga een speciale aflevering gemaakt in navolging van zijn podcastreeks Na de Limonade, over het omgaan met alcohol en drugs in de opvoeding. In deze podcastspecial staan ervaringen van ouders omtrent het alcoholgebruik van pubers tijdens carnaval centraal.

De oorspronkelijke podcastreeks Na de Limonade bestaat uit vijf afleveringen waarin ouders vertellen over hun ervaringen met alcohol en drugs in de opvoeding van kinderen. Thema’s die in de afleveringen aan bod komen zijn: vrijheid geven versus grenzen stellen (aflevering 1), in contact blijven (aflevering 2), invloed van de volwassen omgeving (aflevering 3), invloed van leeftijdsgenoten (aflevering 4) en belangrijke leerpunten (aflevering 5). Meer over de inhoud van deze podcastserie lees je hier.

In de carnavalsspecial van Na de Limonade praat journalist en podcastmaker Maarten Dallinga met vier ouders van pubers over alcohol in relatie tot carnaval. Voor welke uitdagingen kom je als ouder te staan en hoe ga je hiermee om? Ook krijg je tips van Ninette van Hasselt, Programmahoofd alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut.

De gehele reeks van Na de Limonade – inclusief de carnavalsspecial – is te beluisteren via helderopvoeden.nl of via een van de andere podcastkanalen.

Geen reactie's

Geef een reactie