Pity, voer voor de GGZ

PITY, voer voor de ggz

Pity, voer voor de GGZ

De film Pity is voer voor psychologen en andere professionals in de ggz. Onderstaande filmbeschrijving van premièretheater Filmhuis Alkmaar (Programmadirecteur Beaumont), geeft prachtig weer wat de kijker kan verwachten. Zonder teveel weg te geven van de bizarre en prachtig minimalistisch geschoten film met een hoog risico op cultstatus.

Geluk in het leven is voor veel mensen de heilige graal, maar niet voor het hoofdpersonage in deze zwarte komedie. Een advocaat is bedroefd omdat zijn vrouw in coma ligt en verbetering lijkt ver weg. Maar hoe meer medelijden hij krijgt, hoe beter hij zich voelt. En hij doet er alles aan om dat gevoel vast te houden.

Het leven van een bemiddelde advocaat wordt beheerst door zijn comateuze vrouw. Mensen vragen voortdurend naar haar welbevinden, en overladen hem met troostende blikken en omhelzingen. Als zij onverwachts ontwaakt, komt daaraan een einde. En dat is onverdraaglijk voor deze (naamloze) man. Hij ontleent juist zijn identiteit aan die ellende, zonder medelijden voelt hij zich leeg. Van buiten blijft hij beschaafd, maar zijn gemanipuleer om weer zielig gevonden te worden neemt ziekelijke vormen aan. Steeds als hij medelijden krijgt, zwelt dramatische muziek aan, hij is eraan verslaafd geraakt. Een ongemakkelijke tragedie, die boeit van begin tot eind.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie