Peter van Dijken nieuwe bestuurder van het Trimbos-instituut

Peter van Dijken nieuwe bestuurder van het Trimbos-instituut

Peter van Dijken nieuwe bestuurder van het Trimbos-instituut

Persbericht Trimbos-instituut

De Raad van Toezicht van het Trimbos-instituut heeft Peter van Dijken als de nieuwe bestuurder van het Trimbos-instituut benoemd. Peter van Dijken volgt Bert van der Hoek op die per 1 augustus 2024 met pensioen gaat. Peter van Dijken heeft veel ervaring met de bijdrage van wetenschappelijk onderzoek aan de uitdagingen in onze maatschappij. Hij heeft jarenlang leidinggegeven aan onderzoek gericht op gezondheid en preventie. Vanaf 2018 werkte hij als managing director bij TNO Gezond Leven en Werk.

“Peter van Dijken is iemand die dankzij zijn achtergrond en ervaring uitstekend is toegerust om de missie van het Trimbos-instituut verder uit te bouwen”, aldus Marc Dullaert namens de Raad van Toezicht.

Peter van Dijken is vereerd en verheugd om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen als de nieuwe voorzitter van het Trimbos-instituut. “Het Trimbos-instituut speelt een cruciale rol in het bevorderen van mentale gezondheid en de preventie van middelengebruik. Ik zie ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s te werken aan de uitdagingen die wij in Nederland op dat gebied hebben. Juist nu is een gedegen, onafhankelijke en wetenschappelijke benadering belangrijker dan ooit.”

Bert van der Hoek zal de komende maanden zijn taken en verantwoordelijkheden overdragen. De Raad van Toezicht bedankt Bert van der Hoek voor zijn toewijding en leiderschap gedurende zijn benoemingsperiode, waarin hij belangrijke stappen heeft gezet in de ontwikkeling van het Trimbos-instituut.

Over het Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut is hét onafhankelijke kennisinstituut voor mentale gezondheid, het gebruik van alcohol, tabak en drugs en over gamen, digitale balans en gokken. Het Trimbos-instituut staat voor een mentaal gezonde samenleving waarin iedereen naar vermogen mee kan doen, mensen zoveel mogelijk regie hebben over hun eigen leven en zich verbonden voelen met elkaar. Een samenleving waarin mensen zich bewust zijn van de risico’s van middelengebruik en schade door gebruik wordt voorkomen. Een samenleving waar mensen zorg hebben voor zichzelf, voor elkaar en voor hun omgeving.

Geen reactie's

Geef een reactie