Onderzocht door Zembla: problematiek rond Stepwork Transgenderzorg

Onderzocht door Zembla: problematiek rond Stepwork Transgenderzorg

Onderzocht door Zembla: problematiek rond Stepwork Transgenderzorg

Ggz-organisatie Stepwork, een van de grootste aanbieders van transgenderzorg in Nederland, is de afgelopen tijd veel in opspraak geweest. Waar de organisatie in eerste instantie uitkomst leek te bieden voor transgenders die te maken hadden met steeds langer wordende wachtlijsten, bleken diverse cliënten later juist de dupe te worden van problemen binnen het bedrijf. Zembla deed onderzoek naar deze kwestie en ontdekte dat diverse zaken – eigenlijk al vanaf het begin – niet op orde waren bij ggz-aanbieder Stepwork.

Niet alleen de zorg naar cliënten toe schoot in veel gevallen tekort, ook medewerkers lieten weten zich niet prettig te voelen bij de gang van zaken binnen Stepwork. Ze spreken van een onveilige en onvoorspelbare werksfeer, en veel behandelaren besluiten uiteindelijk te vertrekken. Voor cliënten is de organisatie slecht bereikbaar en de administratie en medische dossiers zijn niet op orde. De laatste jaarverslagen ontbreken, terwijl uit eerdere publicaties blijkt dat er door de ggz-aanbieder uitzonderlijk hoge winst is gemaakt. Hoewel verbetering werd beloofd na twee kritische rapporten van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), blijven de problemen zich steeds verder opstapelen.

Inmiddels is Stepwork failliet verklaard. In de Zembla podcast vertellen journalisten Lilit en Roos over hun onderzoek naar de organisatie en hoe het zover heeft kunnen komen. Meer details over het onderzoek vind je in dit uitgebreide artikel op de website van BNNVARA.

Geen reactie's

Geef een reactie