Nieuwe app gelanceerd voor jongeren in coronatijd

Nieuwe app voor jongeren in coronatijd

Nieuwe app gelanceerd voor jongeren in coronatijd

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en Tilburg University hebben afgelopen maandag een nieuwe app genaamd Grow It! gelanceerd. De app is ontwikkeld voor jongeren van 12 tot 25 jaar, en is bedoeld om hen te ondersteunen in de tijd van corona. Daarnaast helpt het onderzoekers om antwoorden te krijgen op de vraag waar deze groep zoal mee worstelt.

Enerzijds helpt de app om inzicht te krijgen in hoe jongeren zich voelen onder de huidige omstandigheden, doordat hen dagelijks meerdere keren gevraagd wordt een korte vragenlijst in te vullen over thema’s als eenzaamheid, stress, sociaal gedrag, slaap en beweging. Anderzijds is het doel om hen met behulp van een spel te leren omgaan met vreemde situaties. Zo krijgen app-gebruikers opdrachten (challenges) om uit te voeren en heeft het tevens een soort dagboek-functie.

Grow It! wordt vanaf deze week aangeboden aan jongeren in de regio Rotterdam Rijnland, in samenwerking met het voortgezet onderwijs. De app is echter vrij te gebruiken voor wie mee wil doen. Bekijk onderstaande video en ga naar de website van Grow It! voor meer informatie en om je aan te melden.

1 Reactie
  • Harko
    Geplaatst op 20:33h, 13 mei Beantwoorden

    Ik zie het helemaal mis gaan, de digitalisering is nooit meer terug te draaien. Al die apps, het is zo ongezond en de overheid laat het gewoon gebeuren of stimuleert zelfs

Geef een reactie