MedMij accepteert DVZA van NEXUS

MedMij accepteert DVZA van NEXUS

MedMij accepteert DVZA van NEXUS

Persbericht 05-10-2020

Na de eerder behaalde kwalificatie voor de informatiestandaard BgGGZ, is nu ook de DVZA van NEXUS Nederland formeel geaccepteerd door MedMij.

Deze acceptatie-test is onderdeel van het toetredingsproces tot deelnemer aan het MedMij Afsprakenstelsel en toelating tot het MedMij-netwerk, aldus het Acceptatietest-Rapport. Met dit positieve resultaat in hand staat NEXUS nu aan de vooravond om het MedMij-label te ontvangen.

Versnellingsprogramma’s

Patiënten kunnen straks op een eigen app naar keuze, al hun medische gegevens inzien. Dus niet alleen vanuit het ziekenhuis, maar ook vanuit de huisarts, de GGZ-instelling, en alle andere zorgaanbieders. Zo’n app wordt een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) genoemd. Als onderdeel van het VIPP-programma voor de GGZ, én het (nieuwe) VIPP5 programma voor ziekenhuizen, staat uitwisseling met PGO’s hoog op de agenda. Voor beide trajecten zal NEXUS de rol van DVZA (Dienstverlener Zorgaanbieder) verzorgen.

DVZA

Om patiëntinformatie vanuit zorginstellingen naar het PGO van de patiënt te sturen, zijn er in het MedMij-afsprakenstel spelregels opgenomen over taal & techniek. Iedere PGO- en systeemleverancier moet daarom eerst een toetredingsproces doorlopen alvorens het MedMij-label te mogen voeren. De DVZA en de gegevensdiensten zijn hierin belangrijke begrippen. Maar wat zijn dit eigenlijk? “De DVZA is de schakel waarmee patiëntgegevens veilig en betrouwbaar met een PGO uitgewisseld kunnen worden. En een gegevensdienst bevat de beschrijving van welke set aan specifieke informatie er vastgelegd moet worden, én op welke manier deze uitgewisseld wordt”, legt Erik Toet, CTO bij NEXUS uit.

“NEXUS trapt af met het uitwisselen van de belangrijkste gegevensdienst voor de GGZ; namelijk de Basisgegevens GGZ. Vervolgens breiden we de service uit naar de overige gegevensdiensten. De DVZA wordt als volledige SAAS en Cloud dienst geleverd waardoor het voor instellingen nog eenvoudiger is om de uitwisseling te faciliteren. Met de formele acceptatie van de DVZA op zak, stevenen we nu in sneltreinvaart af op het MedMij-label”, aldus Erik.

Medmij-label

Alle leveranciers die aantoonbaar aan de MedMij-spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Ook de zorgaanbieders met wie deze leveranciers een overeenkomst hebben mogen het MedMij-label dragen. Het is de ambitie van het VWS en MedMij dat er in het komende jaar zoveel mogelijk zorgaanbieders gaan meedoen met MedMij.

Over NEXUS
EPD-leverancier NEXUS Nederland levert innovatieve ICT-oplossingen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen. NEXUS biedt de complete suite-oplossing waarbij alle medische-, administratieve- en logistieke workflows optimaal worden ondersteund vanuit één geïntegreerd systeem. In een omgeving die feilloos is afgestemd op de specifieke behoefte per gebruiker. Het is onze missie om ICT-innovaties te realiseren voor betere-, betaalbare- en meer persoonlijke zorg.

* Advertentie

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie