Luistertip: De Podcast Psycholoog

Luistertip: De Podcast Psycholoog

Luistertip: De Podcast Psycholoog

Het aanbod van kijk- en luistermateriaal is tegenwoordig eindeloos, zo ook van podcasts. Alleen al op het gebied van mentale gezondheid zijn er talloze streams te vinden. GGZ.nl pikt er af en toe een interessante podcast uit die – naar ons idee – de moeite waard is om eens te beluisteren. Deze keer belichten we De Podcast Psycholoog, waarin per aflevering een ander thema wordt besproken dat gerelateerd is aan psychologische processen en geestelijke gezondheid.

De Podcast Psycholoog is een initiatief van klinisch psycholoog en docent Marissa van der Sluis, in samenwerking met medeoprichter Leonie van Dijk, die zich vooral op de productie en bewerking van de podcast richt. Inmiddels is deze podcastserie aan een vijfde seizoen bezig en zijn er al dertig afleveringen verschenen. Elke aflevering gaat Marissa in gesprek met een deskundige over een bepaald psychologisch onderwerp, en duiken ze samen verschillende vraagstukken in.

“Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je in godsnaam stopt met het continu checken van je Instagram? In De Podcast Psycholoog bespreken we in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geven we tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven”, zo luidt de omschrijving van de podcast.

Met de variatie aan onderwerpen die in de afleveringen aan bod komen, zullen er voor iedereen wel een aantal interessante of herkenbare thema’s zijn die de moeite waard zijn om zich wat verder in te verdiepen. Zo wordt er onder andere uitgebreid gesproken over emoties als somberheid, (liefdes)verdriet, boosheid en angst, maar gaat het ook over onderwerpen als aandacht en concentratie, motivatie, slaap en (lucide) dromen, creativiteit, gewoontes veranderen en keuzes maken. Met de praktische tips die worden meegegeven, heb je als luisteraar ook gelijk enkele handvatten om je eigen situatie te verbeteren.

Benieuwd naar de afleveringen van De Podcast Psycholoog? De complete seizoenen zijn te beluisteren via diverse podcast-platformen zoals Spotify, of ga naar de website van De Podcast Psycholoog voor meer informatie en extra aanbod.

Geen reactie's

Geef een reactie