Klinisch Neuropsycholoog toegevoegd aan functiewaarderingssysteem FWG

Functie ‘Klinisch Neuropsycholoog’ toegevoegd aan functiewaarderingssysteem FWG

Klinisch Neuropsycholoog toegevoegd aan functiewaarderingssysteem FWG

Tot op heden was de functie ‘Klinisch Neuropsycholoog’ niet opgenomen in het waarderingssysteem FWG voor functies in – onder andere – de ggz en ziekenhuizen. Op verzoek van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) gaat daar nu verandering in komen. Onlangs is besloten dat Klinisch Neuropsycholoog als aparte functienaam wordt toegevoegd in de FWG, als referentiefunctie onder de functiegroep van Gedragsdeskundige.

Voorheen werden Klinisch Neuropsychologen vaak ingeschaald als Klinisch Psycholoog, bij gebrek aan een eigen waardering in het systeem. Dit zijn echter twee wezenlijk verschillende functies waar ook verschillende opleidingen voor nodig zijn. Na een vooropleiding – bijvoorbeeld tot basispsycholoog – kan de opleiding tot GZ-psycholoog worden gevolgd. GZ-psychologen kunnen zich vervolgens nog verder specialiseren; de specialisatie tot Klinisch Psycholoog staat hierbij los van de specialisatie tot Klinisch Neuropsycholoog. Dankzij de aanpassing is dit onderscheid nu ook zichtbaar in het functiewaarderingssysteem.

Meer informatie over het beroepsprofiel van de Klinisch Neuropsycholoog vind je in deze brochure. Ook staan hier de verschillen tussen diverse specialismen in uitgelegd.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie