Informatieve podcasts over de gang van zaken in de ggz

Informatieve podcasts over de gang van zaken in de ggz

Informatieve podcasts over de gang van zaken in de ggz

Op de website van Bureau Spotlight zijn podcasts te beluisteren waarin verschillende aspecten van de ggz worden belicht. Zo worden een aantal basisbegrippen uit de geestelijke gezondheidszorg uitgelegd en wordt de luisteraar in drie stappen meegenomen in het traject om de juiste hulp te vinden. Ook komen huidige problemen ter sprake in de manier waarop de ggz momenteel georganiseerd is in Nederland. In de podcasts komen zowel hulpverleners als cliënten aan het woord om een beeld te schetsen van de ggz.

Bureau Spotlight is een nieuwe onderzoeksredactie die is opgezet om meer diepgang te geven aan berichten en verhalen over het leven in de zogenaamde ‘Foodvalley’, waar onder meer de gemeenten Ede, Barneveld, Veenendaal en Wageningen onder vallen. De verhalen worden gemaakt voor, over en met de inwoners uit deze regio.

De podcasts over geestelijke gezondheidszorg verschijnen in een serie van vier afleveringen getiteld ‘Kopzorgen’ op de website. Van deze serie zijn reeds twee afleveringen te beluisteren. De eerste aflevering over basisbegrippen en problemen in de ggz beluister je hier. De tweede aflevering gaat over de rol van de huisarts en praktijkondersteuner (POH) en kun je hier beluisteren.

Geen reactie's

Geef een reactie