Hooptimisme: 100 sleutels voor een hoopvol leven

Hooptimisme: 100 sleutels voor een hoopvol leven

Hooptimisme: 100 sleutels voor een hoopvol leven

Nooit eerder spraken we zo vaak het woord ‘hoop’ uit. Maar wat betekent dat begrip precies? Leo Bormans onderzoekt het al jaren, onder andere voor The World Book of Hope. Daarin bracht hij de belangrijkste inzichten samen van honderd professoren uit vijftig landen, die het mechanisme van hoop bestuderen. In Hooptimisme vertaalt hij die kennis en wetenschap nu in honderd concrete adviezen om een hoopvol leven te leiden. Hoop is de motor, optimisme de richting. “Hoop is optimisme met opgestroopte mouwen.”

Hoopvolle mensen leven langer, zijn gelukkiger en succesvoller op zowat alle gebieden van het leven. Het goede nieuws is dat we kunnen leren om hoopvoller in het leven te staan, ook en vooral als de toekomst wankel en onzeker lijkt. Hoop is een positief virus en het is bijzonder besmettelijk. Het verlicht de pijn, versterkt het organisme en bevordert het herstel.

Dit boek gaat over vallen, overeind krabbelen en de blik verruimen, helder en krachtig verwoord voor iedereen die het soms moeilijk heeft in het leven, meer zingeving zoekt of anderen wil helpen een nieuw evenwicht te vinden.

“De tijden en de toekomst zijn onzeker, maar dat het antwoord in een gedeelde verantwoordelijke en hoopvolle houding zit, is een troostende en inspirerende zekerheid voor ons allemaal.” – Leo Bormans

Over de auteur

Leo Bormans is onderzoeker en auteur van de internationale bestsellers als Geluk. The World Book of Happiness, Love. The World Book of Love en The World Book of Hope. In dat laatste boek vind je meer dan honderd uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken en hun besluiten, waarvan dit boek een beperkte selectie biedt.

Hooptimisme

Auteur: Leo Bormans
Uitgever: Lannoo
Uitvoering: Hardback, 112 pagina’s, 200 x 130 mm
EAN: 9789401478298
Prijs: € 12,50

Geen reactie's

Geef een reactie