Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Paul ten Dam on De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 1)

  Het wordt nog complexer wanneer een cliënt meerdere etiketjes “opgeplakt” krijgen. De DSM-V’s zorgen voor behandelhokjes waarbinnen de behandelaar de bij de DSM-V behorende zorg verleent. Wanneer een deel van de diagnose buiten het hokje valt heb je als cliënt een uitdaging, helemaal wanneer er een volgordelijkheid zit in de hokjes. Na ieder hokje weer n ellenlange wachtlijst, een intake en weer n ellenlange wachtlijst voor de daadwerkelijke behandeling. Bij iedere overgang van het ene hokje naar de andere en iedere keer weer je verhaal moeten doen opnieuw en opnieuw. Iets wat bij trauma’s niet meehelpt bij het herstel. Ik heb de overtuiging dat dit cliënt vriendelijker kan en moet. Afstemming van GGZ zorg waarbij de cliënt centraal staat, geen hokjes denken, maar een overkoepelend behandelplan realiseren waarbij er een regievoering gedaan wordt die de cliënt ontlast van het zelf zoeken naar een behandelaar. Behandelingen op elkaar afstemmen zal doorlooptijd verkorten en de behandeling effectief maken en als afgeleide resulteren in lagere kosten. Het kan en mag niet zo zijn dat in n land als Nederland bijvoorbeeld suïcide doodsoorzaak nummer 1 is onder jongeren en jongvolwassenen!

  Go to comment
  2021/09/15 at 12:26 pm
 • From Jolande Rommens-Musquetier on De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 1)

  Het is vaak onnodig kwetsend en stigmatiserend al die etiketten. Mensen gaan er naar leven. Denken dat ‘gek’ geworden zijn. Ziekmakend zelfs.

  Go to comment
  2021/09/10 at 8:29 pm
 • From Max on De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 1)

  Dit klinkt mooi! Realisme gebied mij wel te vragen met welk systeem zorgverzekeraars dan vergoedingen dienen te bepalen? Ze zijn duidelijk doorgeschoten, maar mede door zorgverzekeringen is psychologische behandeling wel mogelijk geworden voor meer dan enkel de elite. En zonder regels kunnen verzekeraars niet overleven.

  Go to comment
  2021/09/10 at 5:33 pm
 • From E.J.Klaucke on Bianca Verbeek over narcisme: een introductie

  Bestaat er een landelijke, overkoepelende organisatie voor narcisme en alles wat daarmee te maken heeft?

  Go to comment
  2021/09/08 at 5:45 pm
  • From Redactie on Bianca Verbeek over narcisme: een introductie

   Goedemiddag,

   Een officiële landelijke organisatie die zich specifiek richt op narcisme is bij ons niet bekend. Er is echter wel een stichting die zich bezighoudt met het herstellen van emotionele en psychische mishandeling, waarbij ook met name dieper op narcisme wordt ingegaan. Op de website https://verdwenenzelf.org/ staat veel informatie, wellicht vind je hier wat je zoekt.

   Go to comment
   2021/09/14 at 4:12 pm
 • From De Clerck Mieke on Stress en angst verminderen met behulp van de nervus vagus

  Ik zou vooral willen oefenen,om op een zachtere verbale manier terug meer contact te zoeken met mensen,maar angst staat dit op dit moment wat in de weg.

  Go to comment
  2021/09/01 at 12:28 pm
 • From Jolanda Naaktgeboren on Samen tot rust komen met kindermeditaties

  Fijn dat de technieken zo individueel te beoefenen zijn, maar samen in een groep – zonder afhankelijk te zijn van apparatuur en met gerichte begeleiding – is wel anders.

  Go to comment
  2021/08/27 at 4:39 pm
 • From Mark on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  40 + moest ik w0rden om te kiezen voor mezelf…. Mijn familie moederskant heeft een ratjetoe van cluster-B stoornissen, adhd, borderline, narcisme , zelfs Munchausen (by proxy, ook kids en huisdieren worden slachtoffer) , ik herken het allemaal. Losscheuren moet je jezelf inderdaad en dat is een pijnlijk en confornterend proces. De vernederingen, zowel fysiek als verbaal zijn lastig uit te leggen aan een leek. Gelukkig vond ik professionals die me hielpen het allemaal te ontrafelen. En..te kiezen voor een leven zonder de kwaadaardige familie. Mijn advies aan lotgenoten/-nootjes; ga rennen, zo ver mogelijk en bouw je eigen familie om je heen op van mensen die jouw wel goed gezind zijn.

  Go to comment
  2021/08/25 at 11:44 am
 • From Regina on Deskundigen aan het woord: Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering

  Ik herken mezelf in de omschrijving van VCT en sta op het punt op hulp te zoeken bijv van een psychotherapeut echter weet ik niet waar ik deze het beste kan vinden in de regio Eindhoven.

  Kan iemand mij hiermee helpen? Bij mij is in ieder geval geconcludeerd dat ik zou voldoen aan de algemene criteria voor persoonlijkheidsstoornissen.

  Go to comment
  2021/08/22 at 6:37 pm
 • From Anne Verbrugge on Onderzoek naar Yucelmethode bij jeugdigen met ontwikkelingsstoornis

  Flyer geeft opnieiw toegang tot factsheet?

  Go to comment
  2021/08/22 at 8:35 am
 • From Alex de bruin on In de kijker: narcistische persoonlijkheidsstoornis

  Met narcisme leven is rechtreeks zelfmoord plegen…. heel subtiel wordt jouw identieke identiteit afgebroken waardoor je volledig afhankelijk en nooit volwassen word… in hun belevenis is er geen ruimte voor een ander, als draai om hun en kosten wat het kost zullen zij er alles aan doen om hun doelen te bereiken……. hun aard zijn killer machine, hun mechanisme is zeer giftig….. je hebt consequent contact met de duisternis in hun….. vroeger of laat ga je ook ptss ontwikkelen omdat je vele gebeurtenissen niet kunt bevatten omdat zij zo onvoorspelbaar zijn vanwege hun eigen belevenis in hun hoofd….

  Ze zijn ook zeer afgunstig van aard…. ze willen kosten wat het kost dat mensen met wie zij bijvoorbeeld een conflict hebben niet dat zij vooruit gaan of gelukkig worden …. kort samengevat ze dragen een masker maar daar achter schuilt er een zeer schadelijk mens.

  Go to comment
  2021/08/21 at 6:03 am