Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From Lilli on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Hallo allemaal,
  Op […], mijn verjaardag en die van mijn schoonzoon waar ik ook bij hen thuis was.Daar waren ook mijn zoon en zijn vriendin.Mijn zoon heeft in de korte relatei die hij toen met haar had heel veel ruzie gehad en hij kwam dan naar mij om te slapen.de dag daarop ging hij weer terug naar haar en liet niets meer van zich horen .Ik zat er helemaal doorheen en struurde een sms,geen antwoord,ik kreeg een heftige huilbui en sms te hem dat hij een […] kind is….
  Terug bij de verjaardag, ik zei zand erover, ja toen brak de hel los die vriendin van mijn zoon ging tekeer tegen mij in het huis van mijn dochter, niemand nam het voor mij op mijn hart brak en ik voelde mij verscheurd..heb toen het contact verbroken.lter is het conntact langzaam weer op gang gekomen,maar mijn zoon mag niet alleen naar mij toekomen ,anders gaat zijn moeder ik dus hem beinvloeden,ik zei nog tegen mijn zoon ,jongen als ik die macht zou hebben ,dan had je in de eerste instntie niet eens een relatie met dit meisje gehad.
  Oke voor de lieve vrede ben ik haar gaan tolereren, ik zie ze gelukkig niet vaak.
  het gevoel wat speelt is dat het is alsof ik een ex vriendinetje ben of een xe vrouw van mijn zoon,zoveel jaloezie komt van die vriendin vandaan..
  Afgelopen […] was het weer raak ,een verjaardag ik kom met het OV ietsje te vroeg op het station,op het feest hooguit 5 minuten met mijn zoon gepraat, verder werd ik genegeerd,ik wilde op tijd de trein halen terwijl het nog licht was ,vroeg aan mijn zoon of hij mij naar het station wilde brengen, ach, hij kon niet eens antwoord geven zij belette hem dat waarop ik iets boos zei ik neem wel een taxi,mijn dochter heeft mij toen naar het station gebracht.
  Binnenkort is hun jongste zoon jarig (4 jaar) en de uitnodiging is al binnen, ik ga niet ik weiger mijzelf weer in zo”situatie te begeven en op eireren lopen met knoop in mijn maag.Vandaag kreg ik een app van mijn zoon met de vraag of ik op de verjaardag kom, iets wat hij nog nooit gedaan heeft…. zou hij het voelen???? ga ik het zeggen ? nee het maakt niets uit wat ik zegof doe het zal nooit goed zijn en met zijn vriendin ga ik echt geen gesprek aan.
  Ja , het doet pijn , ik kies in ieder geval voor mezelf wat het ook voor de toekomst inhoud.
  Heel veel liefs voor mensen die dit herkennen.

  Go to comment
  2023/10/09 at 12:24 am
 • From Anoniem on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Ik heb te maken met narcisme op de werkvloer. Jarenlang geprobeerd om afstand te houden maar het haalt me steeds weer in. Leidinggevende herkennen dit niet en de goede omgangsvormen verbieden het om te zeggen “kijk eens goed- zij heeft een narcistische stoornis”.
  Uiteindelijk worden waarheden verdraaid weet ze leidinggevende voor zich in te nemen en ligt het allemaal aan mij. Zij is het slachtoffer dat niet door mij gewaardeerd wordt. Ik voel me zo machteloos.

  Go to comment
  2023/10/04 at 9:57 am
 • From Nombro on Over narcisme – deel 5 (slot): De pot verwijt de ketel

  Voordat ik dit stukje las had ik blijkbaar geen idee wat narcisten zijn. Ik dacht dat het alleen maar wat arrogante mensen waren die zichzelf beter dan anderen wanen. Zou het niet wat zijn om via het onderwijs kinderen al op jonge leeftijd te waarschuwen voor dit soort ernstige persoonlijkheidsstoornissen? Wellicht dat je die narcisten zo ook in de kiem kan smoren.

  Go to comment
  2023/10/01 at 8:11 pm
 • From Steffie on Campagne ‘Eén tegen eenzaamheid’ richt zich op groter publiek

  Op ABCMaatje kunnen mensen met een verstandelijke bepekring veilig, eenvoudig en gelijkwaardig contact met elkaar maken.

  Go to comment
  2023/09/29 at 1:34 pm
 • From Piet Hein on De zin en onzin van vitaminepillen

  LoLoLoL

  Go to comment
  2023/09/26 at 8:52 pm
 • From Michael on Column | De ggz is ziek, en niet zo'n klein beetje ook... (deel 1)

  Bij de GGZ gooien ze hun eigen glazen in. Tot nu toe komen ze ermee weg en kunnen ze de verantwoordelijkheid afschuiven op ongemotiveerde of onbehandelbare patienten, de zorgverzekeraars en de overheid. Zij zijn wel degenen die hun diensten aan de samenleving aanbiedt om mensen die psychisch ziek zijn weer gezond te maken en de hele samenleving is daarop ingesteld. Als zij niet kunnen nakomen wat ze propageren, worden steeds meer mensen psychisch instabiel, waardoor degenen die dat niet zijn steeds meer belast worden om de maatschappij in stand te kunnen houden, met als gevolg dat ook onder die groep steeds meer mensen het niet meer aankunnen en ook uitvallen.

  Dus ook als de overheid geen enkele empathie kan opbrengen voor de burgers die psychisch ziek zijn, komt er een moment dat zij het de GGZ gaan aanrekenen decennia jaren lang de boel belazerd te hebben. Hetzelfde geldt voor bureau jeugdzorg. Hoogmoed leidt hoe dan ook ten val.

  Een goede psych of therapeut gebruikt een diagnose om beter te kunnen begrijpen wat de problemen van de cliënt zijn en denkt MET die persoon mee hoe problemen opgelost kunnen worden of iig beter verdraagzaam worden. Een behandeling lukt alleen als de communicatie tussen beide partijen goed verloopt. Dat is weliswaar altijd een uitdaging die bij complexere situaties erg pittig kunnen zijn, echter dat is wel het beroep wat hij/zij heeft gekozen en daarvoor krijgt hij/zij betaald. Het is zeker afhankelijk in hoeverre de client meewerkt en in staat is om de behandelaar te kunnen begrijpen. Andersom moeten behandelaars de client serieus nemen en zo objectief mogelijk kunnen luisteren zonder meteen aannames of kortzichtige conclusies te trekken.. Een behandelaar hoeft geen act op te voeren om de client op zijn/haar gemak te stellen. De meeste cliënten zullen een behandelaar vertrouwen als hij/zij eerlijk en betrouwbaar is. Van tevoren kunnen daarover duidelijke afspraken gemaakt, zoals “Hoe kunnen wij het beste met elkaar communiceren? Hoe blijven we dat doen als ik iets wil bespreken met je wat je erg moeilijk en confronterend vindt, maar wat toch belangrijk voor jou om patronen te kunnen doorbreken? Hoe moet ik op jou reageren tijdens momenten dat je mij niet durft te vertrouwen? Hoe kan ik jou helpen als het jou teveel wordt, waardoor je niet meer helder kan denken en communiceren? Hoe kan ik jou het beste benaderen als ik het idee heb dat je dingen verzwijgt of (onbewust) verdraai je de feiten? Kan jij het opbrengen om aan te geven als je het met mij oneens bent?”

  Communicatie is sowieso al vaak de oorzaak van veel psychische problemen, echter ik heb persoonlijk meegemaakt bij de GGZ dat er vaak niet of nauwelijks belang wordt gehecht aan wat ikzelf ervan denk, terwijl het nota bene over mezelf gaat: ik ben de enige die kan ervaren wat ik denk en wat ik voel. Ik verwacht echt niet dat de behandelaar het standaard eens is met mij of niet kritisch kan zijn, want ik schiet er niks mee op als hij mij naar de mond praat. Echter als angstige gedachten of overtuigingen die mijn hele leven ontregelen a priori worden afgedaan als obsessies waarover ik niet moet piekeren, word ik evenmin geholpen. Als de behandelaar van mening is dat het obsessies zijn en dat ik mij teveel laat meeslepen door te negatieve gedachten, neem ik dat zeker serieus. Echter obsessies ontstaan niet zomaar. Als iets mij vaak bezighoudt, dan heeft het wel te maken met wie ik ben als persoon en hoe ik in het leven zou willen staan. Ik wilde niet koppig zijn en probeerde te aanvaarden dat ik er maar niet over moest piekeren. Juist daardoor bleef het mijn leven beheersen: het mocht er niet zijn, want ik was te perfectionistisch en dat is fout. En daardoor duurde het nog eens ruim 20 jaar totdat ik besefte dat ik worstelde met serieuze trauma’s, wat ik voorheen afdeed als aanstellerij. Ik durfde mezelf niet serieus te nemen, want ik was gewend dat ik op alles wat ik zeg standaard wordt gereageerd met dat ik het te negatief en te groot zie en mij niet eens meer kon realiseren dat hetgeen waarmee ik bleef worstelen iets is waardoor de meeste mensen met zichzelf in de knoop kunnen raken.

  Ik weet dat dit voor zoveel mensen geldt. Juist door gebrek aan erkenning en door uitspraken als “Als je er niet aan denkt, bestaat het niet” kunnen mensen juist psychisch ziek worden en/of de situatie niet verdragen.

  Go to comment
  2023/09/24 at 4:46 pm
 • From Edwin on Bianca Verbeek over narcisme: een introductie

  knetter gek bent U…….. Superwoman, laat me niet lachen.

  Go to comment
  2023/09/21 at 3:19 pm
 • From Anita on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  …met aangepaste voeding heb ik veel bereikt….gluten, melk, , varkensvlees, suikers en kunstmatige kleur en geur stoffen maken een groot verschil. Destijds bij Reade in Amsterdam genoemd maar konden ze niets mee. nu 12 jaar later hoor je steeds meer over voeding bij Fibromyalgie.
  Ldn is ook interessant maar lastig om aan te komen.

  Go to comment
  2023/09/20 at 4:33 pm
 • From A. noniem on Boek over het ego, zelfontwikkeling en de verbinding met anderen

  Het klinkt als de kerkpredikant. Geen individu, allemaal schapen in de groep, gebrainwasht door de regels van de religie, al eeuwen.heen.
  Haar achtergrond leefstijl is niet weergegeven op internet, Een zoveelste acedemica. die denkt tepolijsten en herhaalt bullshitt.

  Go to comment
  2023/09/17 at 9:11 pm
 • From on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Ik heb juist heel veel pijn bij warm weer

  Go to comment
  2023/09/17 at 4:36 pm