Vraag, Antwoord & GGZ bezoekersforum

Reacties op nieuwsberichten

Hieronder tref je de meest recente reacties op de nieuwsberichten.

Vraag & Antwoord, het GGZ forum

Heb je een vraag met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg waarover je geen nieuwsbericht vindt? Of steun je onze actie wachtlijstvrij.nl? Stel hem aan medebezoekers via de GGZ.nl groep op LinkedIn. Op deze plek kun je tevens reageren op berichten van andere bezoekers.

* Deze pagina is bedoeld voor onderling contact tussen bezoekers van ggz.nl. De redactie controleert periodiek op spam. Vragen die hier worden gesteld, worden in het algemeen niet beantwoord door de redactie.

 • From w.brouwer on Wetenschappelijke doorbraak in 3D-reconstructie menselijk brein

  altijd goed 2 maal naar toegefiets niets aan de hand scoliose dit is ervelijk

  Go to comment
  2022/05/22 at 3:07 pm
 • From w.brouwer on Wetenschappelijke doorbraak in 3D-reconstructie menselijk brein

  2 keer fietsen lieve dames maar daar ging het niet om

  Go to comment
  2022/05/22 at 3:02 pm
 • From on Wetenschappelijke doorbraak in 3D-reconstructie menselijk brein

  alles is goed bedankt lang leve het rivm

  Go to comment
  2022/05/22 at 2:57 pm
 • From Juliëtte van der Mark on Mogelijke oorzaak van fibromyalgie gevonden

  Lieve mensen,
  Ik heb 30 jaar geleden fibromyalgie GEHAD !
  Ik was 2 jaar gestopt met roken , was 20 procent van mijn lichaamsgewicht aangekomen en kreeg toen fibromyalgie.. Afvallen,afvallen Afvallen . Eenmaal weer op mijn oude gewicht ( dus weer gaan roken!) en eenmaal contact gehad met psychotherapeut en een andere mindset en klaar !!!!!! 80 procent zit tussen je oren. Ga niet voor jezelf denken ik kan dit niet en dat niet. Gewoon doen! Het heeft wel ongeveer 3,5 jaar geduurd voordat ik pijnvrij was. Maar dat was het proberen waard

  Go to comment
  2022/05/17 at 1:47 pm
 • From Mir on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Wat een heldere en duidelijke beschrijving van hoe het is om een relatie met een narcist te hebben en wat je kunt verwachten.
  Alleen bezorgde het me wel weer even kippenvel, puur van herkenning.
  Wat alles klopt, elk punt.
  En eerlijk waar, zo huiveringwekkend als sommige punten ook mogen klinken, het is echt zo. Treurig genoeg kan ik dat beamen. Ik ben getrouwd geweest met de duivel en alles wat hierboven staat beschreven heb ik mergemaakt, in alle variaties, combinaties, mixen en herhalingen. Want,..wat genieten deze onmensen er toch van als jij pijn en verdriet hebt. En ons rechtssysteem is een klare aanfluiting en doet niet aan recht maar aan onrecht. Ik ben innerlijk zo moe, zo vreselijk moe en leeggezogen, met alle slaap van de wereld kan ik dat niet wegkrijgen. Je bent voor je leven beschadigd en getekent door deze onmensen. Was ik maar nooit bij deze ouders geboren en had ik de vader van mijn kinderen maar nooit ontmoet….(al zou ik mijn kinderen nooit willen missen en zijn voor mij alles om nog voor te leven)

  Go to comment
  2022/05/16 at 8:46 am
 • From carolien olivier on CAO GGZ

  hoe kan ik mij aansluiten op de community over de nieuwe cao?

  Go to comment
  2022/05/13 at 9:52 am
 • From on Dissociatie en onderliggend trauma: ervaringen van een therapeut

  Excuses voor mijn spelling, dat had beter gekund.

  Go to comment
  2022/05/11 at 2:01 pm
 • From on Dissociatie en onderliggend trauma: ervaringen van een therapeut

  Zo zoon herkenbaar dit alles, ben zelf gediagnosticeerd met D.I.S. is ook zeer moeilijk te begrijpen voor andere, de monsters in mijn hooft om deze tot bedaren te brengen, loop soms nog vast, en neem dan die rust, tot de storm weer gaat liggen. Ik werk in een SW bedrijf, al jaren, soms voor andere bedrijven, Gaat vaak goed, maar het onbegrip van sommige hoger geplaatste… de arrogantie dat men het beter lijkt te weten dan deze soms sukkeltje, ikzelf. Laat ik eens proberen niet razend te worden, maar mijzelf te zien als een zeer veelzijdig persoon met heel veel kennis van deze stoornis. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat het voor een ieder met deze anders kan zijn. Immers je eigen persoonlijkheids structuren en neigingen etc. Neem je mee en ben je ook alleen, D.I.S werkt absoluut tegen je eigen ik, Belangrijk is, wat heb jij nodig om je goed te voren, voor mij zijn dat wettelijk bepaalde steunpilaren. Ik merk soms heel veel onbegrip bij Het Sw bedrijf en aanverwanten waar bij ik gewerkt heb, vooroordelen van hoger geplaatste, zo als, ja homie ben niet gediagnosticeerd, je wil niets en je kan niets, terwijl ik mij altijd voor de volle 100 procent inzet, Die opmerkingen blijven heel lang door woekeren. Ik wil genoeg, maar inmiddels ben ik 58 en ik moet bekennen zo langzamerhand kan ik ook steeds minder. Ik eis nu dat wanneer ik op een andere werkplek kom dat men zich eerst inleest sa,en met mij wat mijn probleem antiek is. Zo niet dan ga ik niet eens meer in gesprek, puur uit zelfbescherming en dan is deze dame dus weg., want zo beroerd, onbegrepen en uitgeput als je bent, en nietvte vergeten hele delen ff foetsie zijn, Daar zit ik niet op te wachten, dus ja,, dan kies ik voor zelf bescherming.

  Go to comment
  2022/05/11 at 1:39 pm
 • From Jessie on Je ziet het pas als je het doorhebt…

  Je ziet het pas als je het doorhebt…..
  Precies dat!! 5 jaar geleden gescheiden van een narcist.
  Na een vechtscheiding en diverse rechtszaken verder, heb ik een dochter van 11 die volledig vast zit. Vader op een voetstuk plaatst, smekend om zijn liefde en gezien te worden, teleurstellingen moet ontvangen om los te komen, maar hoe meer onzekerheden en verdroet ze voelt, hoe harder zij blijft trekken. Hoe kan ik haar helpen om in te zien hoe het echt is??? Zonder dat ze het gevoel heeft dat ik slecht over haar vader praat. Is er geen boek voor kinderen van deze leeftijd waar ze herkenning in kunnen vinden, en daardoor hun ogen opent. Of moet ik deze strijd blijven aankijken, met alle pijn en verdriet die ze zal ondergaan komende jaren.

  Go to comment
  2022/05/09 at 1:41 pm
 • From Mike Reuser on Opinie | Afbouwperikelen in de geestelijke gezondheidszorg

  Er is nog een optie: zelf gaan taperen. Ik ken iemand die slikte venlafaxine. Hij had ontdekt dat er in elke capsule enkele tientallen (ik meen 84 maar het kunnen er ook 48 zijn geweest) zitten. Hij heeft die capsules opengemaakt en die kleien bolletjes verdeeld (in steeds kleinere porties). Zijn psychiater was het ermee eens. Ik geloof dat ie er zes weken over heeft gedaan om ‘af te kicken’.

  Go to comment
  2022/05/05 at 12:16 am