Ervaringen delen rondom contractering, zorgprestatiemodel en zorgvraagtypering 2024

Ervaringen delen rondom contractering, zorgprestatiemodel en zorgvraagtypering 2024

Ervaringen delen rondom contractering, zorgprestatiemodel en zorgvraagtypering 2024

Bron: Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Het contracteerproces voor 2024 is in volle gang, voor grote zorgaanbieders en voor kleinere vrijgevestigde aanbieders in de geestelijke gezondheidszorg. Het NIP roept deze partijen op om ervaringen te delen die betrekking hebben op het proces van contractering, het zorgprestatiemodel en/of de zorgvraagtypering. Zo kan er meer inzicht worden verkregen in zowel positieve aspecten als eventuele knelpunten.

Nederlands Instituut van Psychologen: “Vanuit het NIP vinden we het erg belangrijk om aangehaakt te zijn en een indruk te krijgen hoe de contractering in de praktijk verloopt. Met name voor vrijgevestigde (digitaal contracterende) aanbieders is het voor ons relevant om een beeld te krijgen van de recente ontwikkelingen. Ook om deze signalen mee te nemen naar de landelijke overlegtafels waar we als NIP actief in participeren. Heb je (positieve of negatieve) signalen, laat het ons vooral weten.”

“Het NIP zit natuurlijk ook veelvuldig aan landelijke overlegtafels om de beleidsontwikkelingen rondom het zorgprestatiemodel en de zorgvraagtypering te bespreken. Heb jij goede ervaringen uit jouw praktijk? Of loop je in de praktijk ergens tegen aan bij de toepassing van het zorgprestatiemodel en/of de zorgvraagtypering? Graag komen wij met je in contact!”

De contactgegevens voor het doorgeven van praktijkervaringen vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie