Eerste hulp bij thuiswerken: meer balans tussen wonen en werken

Eerste hulp bij thuiswerken: meer balans tussen wonen en werken

Eerste hulp bij thuiswerken: meer balans tussen wonen en werken

Het nieuwe boek Eerste hulp bij thuiswerken van Elke van Hoof vormt een praktische gids vol tips, do’s en don’ts voor werkgevers en werknemers. Door de coronapandemie is een groot deel van de bevolking van het ene op het andere moment in het diepe gegooid met het dringende verzoek om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. En dat bleek niet voor korte duur te zijn. Deze omschakeling vraagt om de nodige aanpassingen vanuit bedrijven en medewerkers, en is met alle bijkomende maatregelen in de huidige crisis een nog grotere uitdaging. Elke van Hoof legt in haar gids uit hoe je het thuiswerken het beste kunt aanpakken, en hoe je een gezonde balans bewaart tussen wonen en werken in dezelfde omgeving.

Thuiswerken: we hebben er een haat-liefdeverhouding mee. We houden van de vrijheid die thuiswerken biedt, maar missen de sociale contacten. We hebben minder last van stress, maar vinden het toch moeilijker om ons los te koppelen. Hoe zit dat nou precies? Hoe kunnen we de nadelen aanpakken en de voordelen benutten?

In Eerste hulp bij thuiswerken gidst psychologe Elke Van Hoof je door dit ‘nieuwe normaal’ heen. Als leidinggevende leer je helder communiceren en engageren op afstand; als werknemer krijg je talloze tips aangereikt om thuis structuur en focus te vinden. En iedere lezer zal baat hebben bij de vele nuttige en ludieke suggesties, om de mentale uitdagingen van het thuiswerken te lijf te gaan.

Ten slotte werpt het boek een blik op de toekomst. Hoe kunnen we thuiswerken op een verantwoorde manier inzetten in een post-pandemische economie? En wat kan het verleden ons leren, zodat we niet overhaast te werk gaan?

Over de auteur

Elke Van Hoof is als klinisch psycholoog gespecialiseerd in trauma, stress, burn-out en werkhervatting. Ze doceert naast medische en gezondheidspsychologie ook eerstelijnspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en ze is gastdocent aan de Vlerick Business School. Ze is de bezieler van het Huis voor Veerkracht en founder van Ally Institute, en een veelgevraagd expert in de media. Daarnaast is ze auteur van verschillende boeken.

Eerste hulp bij thuiswerken

Auteur: Elke van Hoof
Uitgever: LannooCampus
Uitvoering: Paperback, 152 pagina’s, 245 x 175 mm
EAN: 9789401474825
Prijs: € 25,99

Geen reactie's

Geef een reactie