Dichtbundel: Een van zijn vijf zinnen is uit wandelen

Dichtbundel: Een van zijn vijf zinnen is uit wandelen

Dichtbundel: Een van zijn vijf zinnen is uit wandelen

Gedichten over een psychiatrische kwetsbaarheid

In augustus verscheen het boek Een van zijn vijf zinnen is uit wandelen – Gedichten over een psychiatrische kwetsbaarheid van Ruben Hillen en Evelien Spreitzer. Ruben wil met deze dichtbundel het hokje waar mensen in het psychiatrische circuit bijna automatisch in terecht komen weghalen. Hij schakelde daarvoor de hulp van Evelien in. Zo bundelden deze huisgenoten hun krachten, Ruben zijn ervaringen en Evelien haar passie voor schrijven, met als resultaat een krachtige verzameling van gedichten.

In rauwe, pijnlijke, soms humoristische gedichten beschrijven Evelien en Ruben de wereld van de psychiatrie zoals Ruben deze ervaart. Ongeveer vijftien jaar geleden kreeg Ruben zijn etiket opgeplakt. Leven met een etiket valt hem zwaar. De gedichten hebben hem geholpen wat afstand te nemen van zijn situatie. De scheidslijn tussen wat normaal beschouwd wordt en wat niet is maar heel dun.

Over de auteurs

Ruben is in 1977 geboren in Amsterdam. Hij groeide op in Apeldoorn. Hij is geboren in een kunstenaarsfamilie. Hij deed een studie HBO Pedagogiek in Nijmegen. Sinds kort woont hij met Evelien in Utrecht.

Evelien is een goede vriendin van Ruben en zij delen al drie jaar een huis. Evelien is 55 jaar en geboren in Rotterdam. Evelien heeft een passie voor schrijven en maakt gebruik van een elektrische rolstoel. Zij heeft de sociale academie gedaan. Samen hebben zij een hondje, Nikita. Evelien en Ruben zijn benieuwd naar wat de mooie stad Utrecht hen aan gedichten nog meer gaat brengen.

Een van zijn vijf zinnen is uit wandelen

Auteurs: Ruben Hillen, Evelien Spreitzer
Uitgever: Boekscout
Uitvoering: Paperback, 64 pagina’s, 210 x 148 x 10 mm
ISBN: 9789464689075
Prijs: € 16,99 (verkrijgbaar via diverse webwinkels)

Geen reactie's

Geef een reactie