Coronabeperkingen: flirten met een mondkapje

mentale klachten corona

Coronabeperkingen: flirten met een mondkapje

Daten in coronatijd brengt de nodige hindernissen met zich mee. Door alle maatregelen gaat het er voor de meesten toch wel even anders aan toe dan normaal. Niet alleen moeten we afstand houden en fysiek contact zoveel mogelijk beperken; ook kunnen een hoop evenementen en activiteiten niet meer doorgaan die zich anders juist zo mooi lenen voor een date. Die beperkingen zijn al lastig zat, maar hoe sla je in deze tijd überhaupt eigenlijk een date aan de haak bij een eerste ontmoeting? Nu we op steeds meer plekken met mondkapjes rondlopen, is een groot deel van het gezicht bij zo’n ontmoeting mogelijk niet eens zichtbaar. NPO 3FM kwam enige tijd terug met een paar tips.

“Tijdens het flirten gebruiken we vaak onze ogen én mond. Maar met een mondkapje op valt je lach weg. Waar we voorheen eerst non-verbaal flirtten en daarna verbaal, moet dat nu andersom”, vertelt Anne Siemons van Instagram-account ‘Seksuologen met Twee’. De seksuologen geven tips hoe je het flirten onder de huidige omstandigheden toch tot uitvoering kunt brengen.

Kom je bijvoorbeeld in een winkel of supermarkt iemand tegen die je interesse heeft gewekt, dan kun je een eerste stap zetten door te vragen of de ander je zou willen helpen door iets van de bovenste plank te pakken waar jij net niet bij kunt. Of je kan natuurlijk ook vragen of de ander misschien weet waar je dat ene product kunt vinden waar je al even naar op zoek bent. Volgens de seksuologen werkt een combinatie met non-verbaal flirten vaak het best, en kun je in de korte periode dat je iemand aanspreekt met lichaamstaal je interesse extra benadrukken. En voor wie het wat directer wil aanpakken: een complimentje doet het altijd goed.

Draag je een mondkapje, zorg er dan in ieder geval voor dat je ogen goed zichtbaar zijn. Anne: “Deze zijn het enige wat die persoon ziet, dus doe sowieso geen zonnebril op. Wist je dat we onbewust meer aangetrokken zijn tot ogen waarbij de pupillen groter zijn? Dit gebeurt door opwinding. Dus, als je aan spannende dingen denkt of een beetje naar de grond kijkt in plaats van de tl-verlichting van de supermarkt, worden je pupillen groter, en ben je aantrekkelijker voor de ander.”

Ook geven de twee aan vooral niet té subtiel te zijn, onder het mom ‘nee heb je, ja kun je krijgen’. Door aan te geven dat je interesse hebt, kunnen er in ieder geval geen misverstanden ontstaan. En is de interesse wederzijds, dan hebben ze ook nog wel een paar tips voor manieren om coronaproof te daten. Begin bijvoorbeeld met een mooie, winterse wandeling, en als dat bevalt kan je later – op voldoende afstand – je eigen mini-wijnproeverij houden of samen glühwein (of warme chocolademelk) maken en opdrinken. Het advies: wees creatief, dan is er best wel wat van te maken samen!

Geen reactie's

Geef een reactie