Corona blijkt bron van inspiratie voor poëzie

Corona blijkt bron van inspiratie voor poëzie

Corona blijkt bron van inspiratie voor poëzie

Nu mensen ineens hun leefstijl hebben aangepast, veel thuiszitten en in een hoop gevallen meer tijd over hebben dan normaal, wordt er tevens meer tijd besteed aan hobby’s en kunstvormen. Zo ook aan poëzie. Eerder zag men al dat de mentale impact van de crisis gedeeltelijk bestreden wordt met een flinke dosis humor en grappen. Maar blijkbaar raken mensen in deze periode ook extra geïnspireerd om gedichten te schrijven.

In een artikel van het AD is te lezen hoe ggz-coach Kristina Hagels letterlijk een gedicht hangend in een boom aantrof, en zelf geïnspireerd raakte om dat idee verder vorm te geven. Dichter Tsead Bruinja legt uit hoe het maken van een gedicht als het ware een therapeutisch effect kan hebben. Hij is een van de oprichters van de website Coronagedicht.nl, een verzamelplaats voor poëzie dat voortvloeit uit het leven in tijden van corona.

Lees hier het artikel van AD. Heb je zelf een gedicht geschreven dat gerelateerd is aan de uitbraak van het virus, en wil je deze op Coronagedicht.nl laten plaatsen? Maak dan gebruik van het inzendformulier.

Geen reactie's

Geef een reactie