Boek | Dans door de wind – Sferische gedichten uit het leven

Boek | Dans door de wind – Sferische gedichten uit het leven

Boek | Dans door de wind – Sferische gedichten uit het leven

Dit voorjaar verscheen het nieuwe boek Dans door de wind – Originele, diepgaande en sferische gedichten uit het leven van Sien Bleys uit Den Burg. Op een dichterlijke wijze bespreekt Sien alledaagse gebeurtenissen zoals de natuur, het moederschap en rouwverwerking. Daarnaast noemt zij actuele thema’s zoals COVID-19 en vervuiling in de natuur, die zij koppelt aan emoties. “Wanneer je emoties kunt doorvoelen en zichtbaar neer kan zetten ontstaat er een verbinding, waaruit ruimte voor erkenning van jezelf ontstaat.”

Dans door de wind is een prachtige, veelzijdige bundel met originele, diepgaande en sferische gedichten over alledaagse thema’s. Soms rakend of ontroerend, troostend of bemoedigend, met een glimlach of een knipoog.

Sien grijpt terug op een bewogen periode in haar leven toen bij haar FNS werd geconstateerd, maar waarbij zij zichzelf terugvond in een leven dat ‘verrijkend’ is. Zij weet haar persoonlijke ervaringen en de wereld van de lezer bijzonder goed te combineren.

De gedichten vormen bewustzijn en laten zien hoe mooi en eenvoudig het leven in zijn ‘Dans door de wind’ kan zijn.

Over de auteur

Sien Bleys (1979) is geboren in Antwerpen te België. Zij schrijft al vanaf haar jonge jeugdjaren. In 1999 is ze door haar opleiding als sociaal pedagogisch werker via Zwitserland op het mooie eiland Texel terechtgekomen en is er nooit meer weggegaan. Sien is moeder van twee prachtige kinderen.

Haar gedichten heeft ze voorgedragen op het podium bij het Theaterrestaurant De Toegift. Nog regelmatig is Sien met haar gedichten op Texel zichtbaar. Nadat bij haar in 2019 FNS werd geconstateerd, is zij volledig afgekeurd en in de IVA terechtgekomen. Nu richt ze zich volledig op het schrijven en maakt daarnaast tekeningen en olieverfschilderijen.

Dans door de wind

Auteur: Sien Bleys
Uitgever: Boekscout
Uitvoering: Paperback, 114 pagina’s, geïllustreerd
ISBN: 9789464686760
Prijs: € 18,99 (inclusief verzending in Nederland en België)

Geen reactie's

Geef een reactie