Bijeenkomsten op diverse locaties voor mensen met autisme

Bijeenkomsten op diverse locaties voor mensen met autisme

Bijeenkomsten op diverse locaties voor mensen met autisme

PERSBERICHT – Op verschillende locaties vinden er verspreid over het jaar PAS Contactdagen plaats, waarop mensen met autisme elkaar kunnen ontmoeten. PAS (Personen uit het Autisme Spectrum) is een onafhankelijke landelijke vereniging voor en door normaal- tot hoogbegaafde volwassenen (vanaf 18 jaar) met autisme spectrum stoornis (ASS). PAS organiseert diverse activiteiten voor en door autisten, waaronder contactdagen voor lotgenoten.

De landelijke contactdagen zijn al meer dan 10 jaar populaire activiteiten van de vereniging. Op contactdagen kunnen volwassenen met een autisme spectrum stoornis op een gezellige, informele, veilige en ongedwongen manier in contact komen met lotgenoten en een gezellige dag hebben. Deze contactdagen worden het hele jaar door verspreid door het hele land gehouden. Bezoekers variëren in leeftijd van 18 t/m 65+ en komen uit de regio en het gehele land. De PAS contactdagen zijn bedoeld voor normaal of hoger begaafde volwassenen met een vorm/diagnose van autisme.

De contactdagen zijn in principe alleen toegankelijk voor volwassenen met een autisme spectrum stoornis, niet voor begeleiders, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Dit om de veilige omgeving van autisten onder elkaar te bewaken. Van bezoekers wordt verwacht dat zij zelfstandig kunnen deelnemen. Bezoekers met autisme mogen wel hun (niet-autistische) partner meenemen. In overleg kunnen er andere afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld als iemand het niet aan durft om de eerste keer alleen te komen.

Op zaterdag 15 februari aanstaande is de eerstvolgende PAS Contactdag in Delft, in het Grand-Diner-Café Boterhuis. Zaterdag 7 maart is er een PAS Contactdag in Alkmaar, deze zal plaatsvinden in Buurthuis De Eenhoorn. Deelname is gratis voor PAS-leden en bedraagt 3 euro voor niet-leden.

Aanmelding vooraf is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. De meest actuele informatie over de PAS Contactdag en aanmelding in Delft lees je hier; informatie over de contactdag in Alkmaar op 7 maart is hier te vinden.

Het hele jaar door worden bijeenkomsten georganiseerd op verschillende locaties in Nederland. Meer informatie over de contactdagen, de planning en eventuele wijzigingen vind je op de contactdagenpagina van PAS Nederland.

1 Reactie
  • ExoRank
    Geplaatst op 13:09h, 29 januari Beantwoorden

    Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Geef een reactie