Bestuurder Tactus Verslavingszorg met pensioen en koninklijk onderscheiden

Bestuurder Tactus Verslavingszorg met pensioen en koninklijk onderscheiden

Bestuurder Tactus Verslavingszorg met pensioen en koninklijk onderscheiden

Persbericht Tactus Verslavingszorg

Ruud Rutten, bestuurder van Tactus Verslavingszorg, is op 30 november 2023 met pensioen gegaan. Rutten was bijna 25 jaar bestuurder van deze organisatie en begon zijn carrière bij Tactus op 1 juni 1984 bij het Johannes Wier-huis in Rekken als hoofd van de afdeling opname/detox. Gerdy van Bellen heeft als nieuwe bestuurder het stokje inmiddels officieel van Rutten overgenomen.

Koninklijke onderscheiding: Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens zijn laatste werkdag kwamen ruim 300 (oud)collega’s en netwerkpartners bijeen in Theater Orpheus in Apeldoorn tijdens een mini-symposium ‘Wetenschappelijk onderzoek bij Tactus’, gevolgd door een feestelijk afscheidsevenement waarbij Rutten aan het eind werd verrast met een koninklijke onderscheiding. Waarnemend burgemeester van zijn woonplaats Zutphen, Wimar Jaeger, reikte deze uit. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn enorme inzet, gedrevenheid, betrokkenheid en de bepalende rol die hij in de afgelopen bijna 40 jaren heeft gespeeld bij het vormgeven van Tactus, bij de verslavingszorg en de Nederlandse ggz in het algemeen.

Mede door zijn grote (wetenschappelijke) kennis over verslaving was hij in staat om de behandelingen vorm te geven en te verbeteren. Onder zijn leiding is Tactus regionaal en landelijk bekend geworden als specialist op het gebied van verslavingszorg en speelt Tactus een rol in de (verdere) ontwikkeling en het maatschappelijk debat over verslaving en gezondheid in het algemeen.

Nieuwe bestuurder

Rutten is als bestuurder opgevolgd door Gerdy van Bellen. Zij is 1 maart jl. nieuw aangetreden als voorzitter van de raad van bestuur. Van Bellen werkte tot 1 januari jl. als bestuurder bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Ze kreeg tijdens het afscheidsevenement officieel het stokje overgedragen en vormt nu het eenhoofdige bestuur van Tactus met 45 locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland en ruim 1500 medewerkers.

Wim Kos, voorzitter raad van toezicht Tactus: “De raad van toezicht is Ruud Rutten – die onlangs ook nog promoveerde op onderzoek naar data in de behandelpraktijk van de verslavingszorg – zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor Tactus. We zijn er trots op dat hij deze terechte koninklijke onderscheiding heeft gekregen. We hebben er alle vertrouwen in dat Gerdy van Bellen de organisatie in goede banen blijft leiden.”

Beeld: Maarten de Kok

Geen reactie's

Geef een reactie