Autobiografie: Van waanzin naar Wijsheid

Autobiografie: Van waanzin naar Wijsheid

Autobiografie: Van waanzin naar Wijsheid

– Inspirerend levensverhaal van een vrouw die een indrukwekkend herstel doormaakt na de confrontatie met haar verleden van misbruik, mishandeling en pesten –

In dit boek vertelt Iris van Zomeren haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Ze was nergens veilig. Zij kon alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden.

Na twee extreem heftige ervaringen kwamen de wortels van haar trauma meer en meer bloot te liggen. Ze liet zich hierdoor niet afschrikken en ging de confrontatie aan met haar verleden. Door middel van zeer intensieve therapieën daalde ze samen met haar therapeuten af in de verschillende persoonlijkheden en ontdekte ze wat ze voor haar gedragen hadden, zodat een proces kon ontstaan van integratie en herstel.

Het bijzondere in dit boek is dat Iris haar verhaal niet vertelt vanuit het perspectief van een slachtoffer dat blijft hangen in verwijten en het koesteren van pijn, maar het meer beschouwend beschrijft, dus met een zekere afstand. In heldere en voor iedereen begrijpelijke taal legt zij uit hoe verschillende therapeutische benaderingen haar bij het herstelproces geholpen hebben, zoals Somatic Experiencing (SE), Tension & Trauma Releasing Exercises (TRE), Ego State Therapy (EST), Resource Therapy (RT) en Eye Movement Integration (EMI).

Daarnaast vertelt Iris wat Satsang en The Work van Byron Katie voor haar betekend hebben. Gaandeweg het verhaal worden er geregeld (spirituele) inzichten aangereikt, waarbij er ook veel aandacht is voor de mechanismes rond trauma.

Psychotherapeut drs. R. Sangkasaad Taal schreef in haar voorwoord onder meer:

“Dit boek is een cadeau voor iedereen; het is zeer geschikt voor zowel cliënten als therapeuten. Daarnaast kan het heel behulpzaam zijn voor eenieder die trauma meemaakt in zichzelf of in de omgeving en die daar inzicht in wil krijgen. Het verhaal van Iris laat zien dat een succesvolle individuele traumagenezing mogelijk is.”

Van waanzin naar Wijsheid

Auteur: Iris van Zomeren, Erik van Zomeren
Uitgever: Elikser
Uitvoering: Paperback, 305 pagina’s, 210 x 145 x 28 mm
EAN: 9789463653541
Prijs: € 21,50

Het boek Van waanzin naar Wijsheid is verkrijgbaar via de website van uitgeverij Elikser.

Geen reactie's

Geef een reactie