Aandacht voor autisme op de werkvloer tijdens Autismeweek

Aandacht voor autisme op de werkvloer tijdens Autismeweek 2019

Aandacht voor autisme op de werkvloer tijdens Autismeweek

Van 31 maart t/m 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 plaats. Met het thema ‘Autisme werkt!’ brengt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) een ode aan de kwaliteiten van mensen met autisme.

Voor veel mensen zijn werk en autisme nog een lastige combinatie. Werkgevers weten vaak niet hoe ze het beste om kunnen gaan met autisme binnen een bedrijf, en de focus komt al gauw te liggen op beperkingen in plaats van mogelijkheden en talenten. Tijdens de Autismeweek wil de NVA de drempel voor werken met autisme verlagen, door alle partijen zo goed mogelijk te informeren en de aandacht te richten op de voordelen die er kunnen zijn.

Toegevoegde waarde

Zo kunnen bedrijven de passie van autistische werknemers op een waardevolle manier benutten. Mensen met autisme kunnen sterk geïnteresseerd zijn in bepaalde onderwerpen, waar zij zich tot in de puntjes in verdiept hebben. Zo’n expertise kan voor een bedrijf heel handig zijn. Ook staan bij deze mensen eigenschappen als eerlijkheid en loyaliteit doorgaans op de voorgrond, en hebben ze vaak een goed oog voor detail en een sterk analytisch vermogen. Daarnaast komt een grotere diversiteit in medewerkers de werksfeer ten goede en leidt het tot meer openheid binnen een organisatie.

Meer kennisoverdracht

Met de start van de Autismeweek 2019 is er tevens een zelfstandig autismenetwerk bijgekomen die zich toelegt op de ontwikkeling en verspreiding van kennis. AutismeNetwerk Nederland is een uitbreiding van Kenniscentrum Phrenos en de opvolger van Leo Kannerhuis Nederland, een samenwerkingsverband in de ggz gericht op autismebehandeling. Ook het nieuwe AutismeNetwerk Nederland werkt samen met deskundigen en organisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Zij gaan zich onder andere richten op de toegankelijkheid van goede autismezorg, kennisoverdracht en de bevordering van participatie in de maatschappij voor mensen met autisme.

De Autismeweek vindt plaats rondom de internationale Wereld Autisme Dag van de Verenigde Naties op dinsdag 2 april. Gedurende deze week worden in het hele land activiteiten georganiseerd in het kader van autisme en werk. Bekijk de kaart op de website van de Autismeweek voor evenementen bij jou in de buurt.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie