Voorleestheater met Erik Scherder ter ere van kinderboek

Voorleestheater met Erik Scherder ter ere van kinderboek

Voorleestheater met Erik Scherder ter ere van kinderboek

Aanstaande zaterdag 4 mei zijn de makers van het nieuwe kinderboek ‘Professor S. en de verslaafde koning’ te gast bij boekhandel Paagman in Den Haag. Professor Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie), schrijver Fred Diks en illustrator Mariëlla van de Beek zullen hun boek over de hersenen promoten aan de hand van een interactief voorleestheater.

Het boek ligt sinds vorige maand in de winkels en is ontwikkeld om kinderen op verhalende, leerzame wijze kennis te laten maken met het brein. In een spannend verhaal is informatie verweven over hoe de hersenen werken en komen de functies van diverse hersengebieden aan bod. Mooie en grappige illustraties in combinatie met treffende namen van karakters helpen om een goed beeld te krijgen van de hersenen en om de informatie beter te begrijpen en te onthouden. Het boek is geschikt voor lezers vanaf een jaar of 9, maar ook interessant en leerzaam voor oudere kinderen en volwassenen door de hersenweetjes die erin staan.

In het verhaal gaat Zhé samen met haar beste vriend Brian op zoek naar haar vermiste opa. Via een tijdraket komen ze in de toekomst terecht, in een land genaamd Breinstein. In hun zoektocht naar opa komen ze allerlei bijzondere mensen tegen met gekke namen en beleven ze spannende avonturen. De hoofdstukken worden afgewisseld met informatieve teksten en illustraties met uitleg over de hersenen.

Deze zaterdag zullen de makers voorlezen uit het boek, wordt er een ‘neuronenspel’ gespeeld en zal Erik Scherder een korte lezing geven over de hersenen en de invloed van lezen. Daarna volgt er een signeersessie. Het voorleestheater begint om 12:00 uur, aanmelden kan via de website van Paagman.

Geen reactie's

Geef een reactie