‘Stille woorden, eerlijke tranen’: de zoektocht van een jonge, psychiatrische patiënt

‘Stille woorden, eerlijke tranen’: de zoektocht van een jonge, psychiatrische patiënt

‘Stille woorden, eerlijke tranen’: de zoektocht van een jonge, psychiatrische patiënt

In het boek Stille woorden, eerlijke tranen neemt Nikolas D’Hert de lezer mee langs de zeer persoonlijke en moeizame zoektocht van een psychiatrische patiënt, die te complex voor het zorgsysteem blijkt te zijn. Via een alternatief pad tracht zijn omgeving verlichting te brengen in zijn lijden. De jonge schrijver heeft met Stille woorden, eerlijke tranen een creatieve bundel gemaakt over zijn eigen ingrijpende ervaringen.

Nikolas neemt zijn lezers mee in zijn leefwereld als complex psychisch lijdend wezen. Aan de hand van poëzie en zelfgemaakte tekeningen drukt hij zijn ruwe emoties uit en probeert hij taboes te doorbreken. Her- en erkenning voor de pijn van deze mensen, die vaak niet passen binnen de muren van de reguliere zorg, staat in deze bundel voorop. Zowel naasten als zij die eenzelfde situatie doormaken, kunnen zich begrepen voelen. Je leest zijn eigen zoektocht, donkere momenten en lichtpunten, of zoals Nikolas het zelf zegt: zwarte gaten.

Over de auteur

Nikolas D’Hert, geboren in 2004, volgde al jaren een moeizaam traject binnen de psychiatrie, wat steeds meer een lijdensweg dan een behandeling bleek. Vaak werd hij gezien als te complex of on(be)handelbaar. Bovendien was praten een groot obstakel.

“Mondeling lagen de dingen letterlijk buiten bereik, waardoor ik steeds meer naar schrijven greep. Poëzie hielp mij in kaart te brengen waar ik verbaal niet toe kwam. Ook andere creatieve middelen, zoals de tekeningen die een plaatsje kregen in de bundel, bleken een uitlaatklep.”

Stille woorden, eerlijke tranen

Auteur: Nikolas D’Hert
Uitgever: Boekscout
Uitvoering: Paperback, 74 pagina’s, 16 x 24 cm, geïllustreerd
ISBN: 9789464686524
Prijs: € 17,50 (inclusief verzending in Nederland en België)

Geen reactie's

Geef een reactie