04 apr Persbericht Fobie Therapie Nederland (ad)
Deze week is de ´Hey het is oké´ campagne gelanceerd. Veel mensen kampen met angstklachten, maar durven hier niet over te praten of voor in therapie te gaan. Vandaag willen wij meer vertellen over de nieuwste behandelmethode voor angstklachten, Virtual Reality Exposure Therapie! Wat het is oké om ervoor uit te komen! En nu kan je er makkelijker vanaf komen dan ooit.
Virtual Reality! We komen het steeds vaker tegen. Modern, interessant, uniek, maar het biedt vooral ongekende mogelijkheden! Zo biedt Fobie Therapie Nederland sinds kort Virtual Reality Exposure Therapie (VRET) aan voor mensen met angstklachten. Nieuw en uniek in Nederland, want VR therapie in combinatie met een psycholoog aan huis is nog niet eerder geïntroduceerd in Nederland. Fobie Therapie Nederland is hiermee de eerste.
De wachtlijsten in de GGZ worden langer, zorg schiet aan alle kanten tekort. En dat terwijl we in Nederland 1,1 miljoen mensen hebben met een angststoornis. Fobie Therapie Nederland speelt daar goed op in en biedt oplossingen. Een behandeling waarbij je met weinig angst op een makkelijke manier over je angst heen komt. Het kan in Virtual Reality! Daarbij heeft Fobie Therapie Nederland geen wachtlijst, wat we in deze tijd nog maar zelden zien. Hoe dat kan? Omdat je met Virtual Reality snel en effectief van je angst af komt.
Fobie Therapie Nederland is een praktijk waar mensen met angstklachten worden behandeld. Naast reguliere psychologische zorg bieden zij sinds kort ook Virtual Reality Exposure Therapie. Dit is een therapie waarbij je door middel van een Virtual Reality bril op een veilige manier kan oefenen met een “gevreesde” situatie. Dit kan in de praktijk van Fobie Therapie Nederland, maar nu ook zelfs aan huis! Dit is speciaal opgericht voor mensen met ernstige angststoornissen, die hierdoor hun huis niet meer durven te verlaten. Mensen kunnen op deze manier vanuit hun eigen stoel thuis samen met een behandelaar de eerste (virtuele) stappen buiten de deur zetten. Het mooie hierbij is dat onze hersenen geloven wat ze zien in VR, waardoor het oefenen met VR qua effectiviteit gelijk staat als oefenen in het echt. Alleen is het net een stapje eenvoudiger en laagdrempeliger!
Exposure therapie is een van de meest effectieve behandeling bij angstklachten. Echter is dit soms voor mensen toch net even te spannend, en daarnaast is het erg tijdrovend. Om samen met een cliënt bijvoorbeeld een echte treinreis te oefenen neemt al gauw een halve dag in beslag. Met alle huidige wachtlijsten kan deze tijd effectiever worden besteed. Met Virtual Reality kan dit allemaal in een veilige omgeving in een kort tijdbestek geoefend worden. Daarnaast kan na het gesprek met de therapeut de aangereikte handvatten meteen worden toegepast in de virtuele praktijk. Want doen is de sleutel tot leren! Hierbij kan zo vaak geoefend worden als iemand wilt en kan de situatie helemaal worden afgestemd op de cliënt zelf. Wanneer een cliënt er klaar voor is gaat Fobie Therapie Nederland samen met de cliënt in kleine stapjes de confrontatie in het echte leven opzoeken. Door dit te oefenen neemt de angst uiteindelijk helemaal af.
Therapie met Virtual Reality is in de toekomst niet meer weg te denken. Na VR gaming wordt verwacht dat VR in de gezondheidszorg het meest wordt toegepast. Niet alleen voor angsten, maar bijvoorbeeld ook als afleiding voor behandelingen bij een arts of kinderen die een tijd lang in het ziekenhuis liggen. Bedenk bijvoorbeeld eens hoeveel fijner een tandarts behandeling of bloedprikken met deze afleiding kan zijn! Ook dit biedt Fobie Therapie Nederland aan. VR biedt ongekende mogelijkheden waarbij bijna alles mogelijk is.
We staan nu nog aan het begin van iets dat grote invloed op onze levens gaat hebben! Positieve invloed, waarmee we onwijs veel mensen kunnen helpen met angst, dwang, fobieën, pijn of andere problematiek! Heb jij zelf last van angst-, dwang-, of fobie klachten? Fobie Therapie Nederland kan jou ook helpen!
Kijk voor meer informatie op www.fobie-therapie.nl
*Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
Geen reactie's