Online congres over psychiatrie in de gehandicaptenzorg

Online congres over psychiatrie in de gehandicaptenzorg

Online congres over psychiatrie in de gehandicaptenzorg

Op donderdag 27 mei organiseert VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) een online congres over psychiatrie in de gehandicaptenzorg. Gedurende deze dag staat het sneller (h)erkennen van psychiatrische problematiek bij deze doelgroep centraal, samen met het bieden van passende zorg, behandeling en begeleiding. Zorgorganisaties en expertisecentra zullen informatie, tips en praktijkvoorbeelden geven om de kennis rond dit onderwerp te vergroten en inzicht te geven in hoe er in de gehandicaptenzorg met psychiatrische klachten kan worden omgegaan.

VGN schrijft op haar website het volgende over het congres dat zij in samenwerking met enkele andere organisaties op 27 mei digitaal zal verzorgen:

Minimaal één op de vier mensen met een verstandelijke beperking (van EVB tot LVB) heeft tevens psychiatrische problemen. Maar hoe herkennen we bijvoorbeeld een depressie, PTSS of psychose? Hoe gaan we hiermee om? Hoe onderscheiden we probleemgedrag van deze psychiatrische aandoeningen? Hoe organiseren we de juiste vorm van begeleiding en behandeling en hoe werken we daarin samen met ggz-organisaties?

Dit congres biedt een afwisselend en inspirerend programma: interactief, met ervaren sprekers, mooie filmfragmenten, paneldiscussies en nog veel meer:

  Goede voorbeelden van de onderkenning, begeleiding en behandeling van psychiatrische problematiek in de VG-zorg;
  Een casus van een cliënt met een matig verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek;
  Voorbeelden van samenwerking tussen gehandicaptenzorg en ggz;
  Methoden waarmee deze groep ondersteund kan worden.

Het congres kan gratis online worden gevolgd en is gericht op allerlei professionals die met de betreffende doelgroep te maken hebben, waaronder begeleiders, managers, gedragsdeskundigen, psychiaters, artsen en beleidsmakers. Er is een dagvullend programma van 09.30 tot 16.00 uur; het complete overzicht van het programma kun je hier bekijken.

Heb je interesse in deelname aan het congres ‘Psychiatrie in de gehandicaptenzorg’ op 27 mei? Aanmelden kan tot 21 mei via het online inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie