Kom in beweging op Wereld Alzheimer Dag 2019

Wereld Alzheimer Dag 2019

Kom in beweging op Wereld Alzheimer Dag 2019

Aanstaande zaterdag 21 september vindt voor de 26e keer Wereld Alzheimer Dag plaats. Internationaal wordt er op deze dag stilgestaan bij en aandacht gevraagd voor dementie. In sommige landen staat de hele maand september in het teken van de ziekte, in Nederland vinden er vooral activiteiten plaats op en rond 21 september.

Het thema van deze editie is ‘samen bewegen’. Op verschillende plekken in Nederland worden activiteiten en evenementen georganiseerd in dit thema, zoals een estafetteloop, fietstocht, dansmiddag en spellencircuit. Sommige activiteiten zijn speciaal geschikt voor deelname van ouderen en mensen met dementie.

In het Alzheimer Centrum in Amsterdam wordt een Alzheimer 10-daagse georganiseerd, waarbij elke dag een Alzheimer-gerelateerd evenement plaatsvindt. Gedurende deze 10-daagse zal er ook een symposium worden gehouden waarin wetenschappelijke inzichten zullen worden besproken. Ook in andere Alzheimer Centra worden deze periode informatie en actuele bevindingen gedeeld met betrekking tot dementie.

Meer informatie over de Wereld Alzheimer Dag en een overzicht van de evenementen vind je op de website van Alzheimer Nederland.

Geen reactie's

Geef een reactie