GGZ groepstherapie kalender
Opstarten van een praktijk, directie advies, Interim directie/management en directie-ondersteuning, Postacademische beroepsopleidingen (GZ-Psychologie, Psychotherapie, Cognitieve gedragstherapie en Klinisch-Psycholoog), Het kiezen van de juiste ondernemingsvorm, verplichte organen in uw onderneming.
geestelijke gezondheidszorg, organisatie advies, directie advies
25718
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-25718,bridge-core-3.1.3,,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19998

Groepstherapie overzicht

GGZ groepstherapie kalender

Een centrale plaats voor het aanbieden van groepstherapie
Er zijn veel initiatieven om therapiegroepen te geven. Vaak zijn deze groepen vooral bedoeld voor een specifieke doelgroep. Er worden bijvoorbeeld mannen gezocht met een bepaalde diagnose, of kinderen tot een bepaalde leeftijd of noem de verschillende mogelijkheden maar op. Om deze reden is het niet altijd makkelijk om voldoende deelnemers te vinden zodat de cliënten optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die een groep kan bieden.

Op ggz.nl zijn wij gestart met het presenteren van een overzicht van groepen die worden gegeven in Nederland. Het aanmelden van uw groep is gratis voor alle therapeuten en instellingen.

Hoe gaat dat?
U kunt uw bericht sturen naar groepen@ggz.nl voor het registreren van uw groep in de agenda. In uw bericht kunt u alvast de volgende zaken aangeven:
-Wat is de startdatum en tot wanneer kunnen mensen zich opgeven?
-Wat is de naam van de groep (bijvoorbeeld psychodynamisch, systemisch, schematherapie)
-Wat is de doelgroep? Denk hierbij aan leeftijd, diagnose, sekse, langdurigheid van klachten en comorbiditeit
-Waar vinden de bijeenkomsten plaats?
-Wat is de vorm van de groep; is het een open groep of zijn er een bepaald aantal bijeenkomsten.
-Waar kunnen mensen meer informatie vinden over de groep.

De redactie neemt de kernelementen op in de ‘cliëntagenda’ op ggz.nl met een verwijzing naar uw webpagina of flyer met betrekking tot de groep.

Van de deelnemende therapeuten en organisaties vragen wij om terug te koppelen wanneer de groepen vol zitten zodat cliënten niet achter het net vissen.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het opnemen van uw groep in de therapie kalender.

Wat beogen wij met de groepstherapiekalender?
GGZ denkt dat het vormen van groepen in de juiste samenstelling bevorderlijk is voor de therapie uitkomst. Daarnaast hopen wij dat aanbieders van groepen ook contact gaan zoeken met andere aanbieders zodat er in afstemming completere groepen kunnen worden samengesteld en er een uitwisseling van informatie op gang komt.

Informatie, voorwaarden en aanmelden
Om kwaliteit te waarborgen voor cliënten geven wij in de groepen aan wie de groep leidt en welke kwalificaties en registraties de therapeut heeft. Wanneer de therapeutische doelgroep van de groep een patiëntpopulatie betreft nemen wij de groep alleen op wanneer er een BIG geregistreerde therapeut met de daarbij passsende specifieke psychotherapeutische kwalificaties de groep begeleidt.

U kunt de gegevens over uw groep sturen aan redactie@ggz.nl. Hier kunt u ook terecht voor aanvullende vragen of suggesties.

Voor groepen in België kunt u een bericht sturen aan redactie@ggz.be.