Gratis webinars over online schematherapie

Gratis webinars over online schematherapie

Op woensdag 29 april en woensdag 6 mei van 20.00 – 21.00 uur geeft Schematherapie opleidingen twee gratis webinars over online schematherapie: stoelentechniek en groepsschematherapie online. Het doel van deze twee webinars is schematherapeuten (i.o.) te inspireren in de toepassing van online schematherapie in de eigen klinische praktijk. De webinars zijn praktisch van aard en met demonstraties zodat deelnemers een goed beeld krijgen hoe je als schematherapeut zo goed mogelijk je schematherapie kan blijven doen, ook al is het online.

Hoewel veel van de elementen van schematherapie gemakkelijk online toe te passen zijn, zijn sommige onderdelen van de therapie lastiger online uitvoerbaar. Hoe doe je bijvoorbeeld groepsschematherapie of een stoelentechniek online?

Webinar stoelentechniek online
Datum: woensdag 29 april, tijd: 20.00 uur tot 21.00 uur (uiterlijk 21.15 uur, afhankelijk van de hoeveelheid vragen).
In dit webinar worden drie varianten van de stoelentechniek getoond die je bij online schematherapie kan inzetten: het verschuiven van positie voor de camera, het gebruik van de stoelen in de kamer van de therapeut en het gebruik van de stoelen in de kamer van de cliënt.

Webinar groepsschematherapie online
Datum: woensdag 6 mei, tijd: 20.00 uur tot 21.00 uur (uiterlijk 21.15 uur, afhankelijk van de hoeveelheid vragen).
In dit webinar maak je kennis met de mogelijkheden om online groepstherapie te geven. In de webinar worden diverse oefeningen gedemonstreerd met als doel om zelf praktisch aan de slag te kunnen gaan. Zo worden een verbindingsoefening, een opwarmoefening en een experientiële oefening gedemonstreerd. Verder wordt het gebruik van materialen gedemonstreerd en een oefening om een sessie af te ronden. Tevens worden tips en trucs gedeeld om online groepstherapie op te starten.

Aansluitend aan de demonstraties kunnen vragen gesteld worden. De webinars worden opgenomen en zijn op aanvraag nog terug te bekijken.

Aanmelden?
Opgeven kan via de website https://www.schematherapieopleidingen.nl/nl/ of door
een mail te sturen naar: info@schematherapieopleidingen.nl met daarin aangegeven welke webinar je wilt volgen. Op de dag van de webinar ontvang je via de mail een link voor deelname (Zoom).

Graag verspreid inloggen tussen 19.30 en 20.00 uur, zodat er geen “digitale file” ontstaat. De webinars starten stipt om 20.00 uur.

Met vriendelijke groet, mede namens het bestuur van de VSt,
Hannie van Genderen en Remco van der Wijngaart

2 Reactie's

Geef een reactie