Gratis boek over ‘het hogere Zelf’ als innerlijke coach

Gratis boek over ‘het hogere Zelf’, de innerlijke coach

Gratis boek over ‘het hogere Zelf’ als innerlijke coach

Het hogere Zelf, het innerlijke weten in het hart, is de beste coach die je je maar kunt wensen

Door Johan Sinnema

Veel mensen die zich kwetsbaar voelen willen zielsgraag sterker worden. Maar hoe doe je dat en bovenal, wie kun je hierin echt vertrouwen? Het liefst zou je dit natuurlijk zo veel mogelijk op eigen kracht willen doen, zonder afhankelijk te zijn van iemand anders. Maar hoe dan?

Gelukkig heeft iedereen een hoger deel van zichzelf. Sommigen noemen dit de ziel, anderen spreken over het hogere Zelf. Het doet er niet zo veel toe hoe je dit wilt noemen, als je maar beseft dat dit het betere deel is van jezelf.

Als je hier moeite voor doet kun je de signalen die dit hogere deel geeft leren opvangen, zodat je hier steeds bewuster op kunt reageren. In dit hogere deel van jezelf is de Wijsheid verzameld die jij in de loop van vele jaren hebt opgebouwd. Als jij je af en toe bewust even afstemt op dit innerlijke kompas in de diepte van het hart, dan kun je leren deze subtiele signalen steeds beter op te vangen. Daardoor krijg je een soort van coach, die jou in alles volgt en de juiste weg aangeeft wanneer je voor belangrijke beslissingen staat.

Deze coach is geen dwingende stem in jouw hoofd die jou voorschrijft wat jij zou moeten doen, maar een zachtaardige adviseur, die jij intuïtief kunt aanvoelen waardoor jij weet wat voor jou de beste route is. Het is een adviseur en niet meer dan dat. Jij beslist wat je met deze subtiele aanwijzingen wil gaan doen. Je kunt dit spoor van het innerlijke aanvoelen volgen of dat niet doen en daar misschien dwars tegenin gaan. Het is jouw leven en het zijn jouw keuzes. Een coach, hoe goed ook, kan dit niet van jou overnemen. Het is dus belangrijk op eigen benen te staan en voor alle keuzes jouw eigen verantwoordelijkheid te nemen, ook al heb je nog zo’n goede coach gevonden.

In dit boek wordt uitgelegd hoe je steeds bewuster kunt leren samenwerken met deze coach, jouw ziel, jouw hogere Zelf, jouw innerlijke leraar. Hierdoor kun je op eigen kracht aanzienlijk sterker worden.

Over de auteur

Dit boek is geschreven door Johan Sinnema. Hij is al ruim twintig jaar counselor en heeft vanuit deze ruime ervaring een aantal boeken geschreven die kunnen helpen om sterker te worden en je meer bewust te worden van wie je in wezen al bent.

Het boek Over de Ziel, het hogere Zelf kan via onderstaande link worden bekeken en gratis worden gedownload:

Boek Over de ziel, het hogere Zelf – Johan Sinnema

* Update augustus 2022: inmiddels is er een vernieuwde en aangevulde versie verschenen van het boek Over de Ziel, het hogere Zelf. Bekijk hier de nieuwe versie. *

2 Reactie's
 • Frank Arts
  Geplaatst op 00:10h, 30 oktober Beantwoorden

  Hoi Johan,

  Ik heb wat van je boek gelezen.
  En vind het echt helder en mooi geschreven.

  Heb jij ooit de boeken van Thorwald Dethlefsen gelezen?
  Esoterische psychologie en de zin van ziek zijn.

  Als jij de stukken van polariteit, goed en kwaad leest, wordt je visie op het geheel nog breder.
  Het gaat er om dat alles 1 is in de geestelijke wereld, alleen ons menselijk bewustzijn polair is, waardoor het schijnbare IK-je gecreeerd wordt met onze menselijk bewust zijn. En daarmee klopt de advaita enigsinds wel, maar hun wijze van benadering klopt inderdaad voor geen meter.

  Bedankt,

  Groet,

  Frank Arts

  En wat kerken en advaita en zo, als je het in de diepste vorm/grond beschouwd dragen ze allemaal hetzelfde in zich, kan niet anders. Tuurlijk niet al de Ik-macht-gerichte-gedoe.
  Dat jij trouwens bij de GGZ werkt, dan heb je het nog druk met jou wijsheid.

 • Jan de Vries
  Geplaatst op 13:53h, 15 mei Beantwoorden

  Wat een waanzin dat iemand dit mag publiceren.
  Deze man heeft zelf hulp nodig.
  Hij denkt precies te weten wat een ander nodig heeft maar mist de vaardigheden om dit over te brengen en voor zich zelf te zorgen.

  Egocentrisch in de omgang, ergens altijd voordeel uit willen halen, en absoluut niet sociaal.

  Als iemand zich afhankelijk op stelt van deze persoon dan voorzie ik alleen maar meer problemen voor die persoon.
  Laat Johan eerst zijn eigen leven maar eens op orde brengen en zorgen voor een beter woonomgeving.

Geef een reactie