Collegiaal advies over vragen rondom eetstoornissen? Bel K-EETi!

Collegiaal advies over vragen rondom eetstoornissen? Bel K-EETi!

Collegiaal advies over vragen rondom eetstoornissen? Bel K-EETi!

Kinderen en jongeren met een eetstoornis eerder herkennen, beter begrijpen en beter behandelen is een belangrijk doel binnen de jeugdhulp. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat professionals toegang hebben tot de juiste kennis en expertise. Daarom is er K-EETi: de collegiale, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals.

Herken je symptomen van een eetstoornis, maar weet je niet wat de volgende stap is? Wat te doen als een patiënt al is aangemeld voor een behandeling, maar nog op de wachtlijst staat? Hoe handel je bij complexe casuïstiek of co-morbiditeit? Of heb je advies nodig over handvatten die je een gezin kunt geven? Met al deze vragen en meer kunnen zorg- en jeugdhulpprofessionals terecht bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie).

Bij K-EETi kun je op toegankelijke wijze casuïstiek bespreken met een expert. De experts van K-EETi denken mee en geven praktisch en inhoudelijk advies over al je vragen over kinderen en jongeren met een eetstoornis. Dit helpt zorg- en jeugdhulpprofessionals beslissingen te nemen. Een ander doel van K-EETi is vroegtijdige en effectieve behandeling van kinderen en jongeren stimuleren.

De advieslijn is bereikbaar voor allerlei disciplines binnen de jeugdhulp, in de specialistische ggz of juist de eerstelijnshulpverlening. De experts die advies geven bij K-EETi zijn zelf zorgprofessionals en hebben ruime ervaring en expertise in de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis. Denk aan kinder- en jeugdpsychiaters, kinderartsen en verpleegkundig specialisten.

Iedere werkdag bereikbaar

Het afgelopen jaar zochten veel collega’s al contact met K-EETi. De advieslijn is iedere werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 uur via 085 – 760 3375 (gebruikelijke belkosten). Weet je niet zeker waar je vraag thuishoort? De experts van K-EETi denken graag met je mee!

In onderstaande flyer vind je een overzicht van de belangrijkste informatie. Meer weten? Kijk dan eens op deze pagina over de advieslijn, of ga naar de website van K-EET.

 

Geen reactie's

Geef een reactie