Bijblijfsessie ggz: omgaan met de uitdagingen van deze tijd

Bijblijfsessie ggz: omgaan met de uitdagingen van deze tijd

Bijblijfsessie ggz: omgaan met de uitdagingen van deze tijd

– Persbericht SCEM –

De geestelijke gezondheidszorg is een dynamisch vakgebied, waarin je dagelijks met zeer uiteenlopende problematiek en hulpvragen wordt geconfronteerd. Het is daarom belangrijk om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen en specialistische thema’s. Op donderdag 23 mei 2024 wordt er een speciale ‘bijblijfsessie’ georganiseerd voor zorgprofessionals en andere geïnteresseerden in de ggz. Deze dag biedt een gevarieerd programma met lezingen van deskundigen over diverse onderwerpen en uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid.

De Bijblijfsessie Psychologie bestaat uit het delen van nieuwe ontwikkelingen en specialistische thema’s. Onze sprekers zijn deskundigen die de deelnemers meenemen in de wereld van hun vak en kennisgebied. Hierbij staat centraal hoe deze aanvullende kennis direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Waar moet men op letten, wat kan men betekenen, en hoe gaat men om met veranderingen in de ggz? De dag staat in het teken van één doel: het bieden van optimale zorg aan de cliënten!

De onderwerpen in het programma zijn zeer divers, van omgang met rouw en verlies tot psychologie in de virtuele wereld. We bespreken uw rol in de afbouw van antidepressiva en wat men kan betekenen voor mensen met afwijkende eetgewoontes. Verder wordt onder de aandacht gebracht dat zwakbegaafdheid en licht verstandelijke beperkingen vaker voorkomen in de ggz dan doorgaans wordt erkend. Wat maakt het lastig om deze, meestal onzichtbare, beperkingen te herkennen en hoe gaat men er vervolgens mee om? Ook krijgen de deelnemers handvatten hoe een behandeling van een depressie of angststoornis te laten slagen bij een patiënt met narcistische trekken. We sluiten de dag af met een lezing over de generatie ‘late millennials’. Hoe kun je advies en informatie zo vormgeven dat het aansluit bij hun belevingswereld?

Datum: donderdag 23 mei 2024
Locatie: ReeHorst
Plaats: Ede

Accreditatie: toegekend door LV POH-GGZ, NVvPO (5 punten); aangevraagd bij FGzPt, NIP en Kwaliteitsregister V&V; bij voldoende belangstelling wordt aanvullende accreditatie overwogen
Inschrijfgeld: het inschrijfgeld bedraagt € 269
Doelgroep: (GZ-)psychologen, POH-GGZ en SPV; andere belangstellenden van harte welkom

Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op onze website.

Bekijk ook onze flyer over de bijblijfsessie met een gedetailleerde beschrijving van het programma:

Geen reactie's

Geef een reactie