Arkin werft nieuwe specialisten voor de ggz: ‘mensologen’

Arkin werft nieuwe specialisten voor de ggz: mensologen

Arkin werft nieuwe specialisten voor de ggz: ‘mensologen’

Persbericht – Arkin opent Mensoloog Recruitment Agency voor professionals die verder kijken dan de stoornis

 

Probeer jezelf maar eens in één of twee woorden te omschrijven. Dat gaat niet, omdat je zoveel meer kenmerken hebt. Ook als je een psychische stoornis hebt, is één label niet voldoende om te bepalen wie je bent. Immers, je bent niet wat je hebt. Bij ggz-instelling Arkin zoeken we ter versterking nieuwe ‘mensologen’: specialisten die mensen zien in plaats van alleen de stoornis. Want iedereen is mens.

Arkin wil de drempel verlagen en ervoor zorgen dat mensen eerder open durven zijn wanneer ze psychische klachten ervaren. “Er bestaan helaas nog steeds veel vooroordelen, zowel buiten als binnen de ggz, over mensen met een psychische stoornis. Dit kan hen enorm belemmeren hulp te zoeken of te herstellen. Terwijl één op de vier mensen ooit in zijn/haar leven te maken krijgt met psychische klachten. Daarnaast kunnen deze vooroordelen indirect ook invloed hebben over hoe er wordt gedacht over werken in de ggz,” aldus Cecile Gijsbers van Wijk, lid Raad van Bestuur.

13 BN’ers helpen stigma doorbreken

Om het stigma te doorbreken en tegelijkertijd het tekort aan personeel in de ggz aan te pakken, heeft Arkin 13 bekende Nederlanders mét een stoornis bereid gevonden om zich in te zetten als ambassadeur. Tijdens de opening van Mensoloog, de nieuwe Recruitment Agency van Arkin vertellen ze hun persoonlijke verhaal, met alle emoties, hoogte- en dieptepunten die daarbij horen. Echte verhalen van mensen als Jet van Nieuwkerk, Wim Kieft, Heleen van Royen en Filemon Wesselink.

“Die angst blijft dat mensen achter je rug om je niet serieus nemen”, zegt Heleen van Royen over haar psychosegevoeligheid en bipolariteit. “Dat iemand toch weer licht in de duisternis gaat zien, is dan heel bijzonder en maakt dit vak zo boeiend”, aldus psychiater Marijke Josephus Jitta van Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam.

De Mensoloog Recruitment Agency is van 21 t/m 23 november open voor iedereen. Er zijn specialisten en recruiters die graag in gesprek gaan om loopbaankansen bij Arkin te bespreken. De ambassadeurs zelf zijn ook aanwezig om hun verhaal te vertellen. Er is meer achtergrondinformatie over de vacatures en voor wie meer wil weten over de hulp die Arkin kan bieden.

Mensoloog Recruitment Agency

Donderdag 21 november t/m zaterdag 23 november 2019.
Openingstijden: 10.00 – 20.00 uur
Adres: De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 5, Amsterdam

De verhalen van de ambassadeurs zijn tevens opgenomen in een 13-delige podcastserie genaamd Specialisme Mens. In deze afleveringen gaan de BN’ers in gesprek met specialisten van Arkin en vertellen ze over hun klachten. Beluister hier de podcasts van de ambassadeurs.

Geen reactie's

Geef een reactie