‘Anders leven’: pleidooi voor een meer verbonden samenleving

‘Anders leven’: pleidooi voor een meer verbonden samenleving

‘Anders leven’: pleidooi voor een meer verbonden samenleving

Als Manu Keirse terugkeert naar het dorp van zijn jeugd, merkt hij hoe anders we leven dan vroeger. Gelukkig maar: we zijn een stuk vrijer dan vroeger en de vele voordelen van de pijlsnelle medische en technologische vooruitgang spreken voor zich. Maar onze huidige manier van leven eist ook steeds duidelijker zijn tol: ouderen hebben het gevoel aan de kant geschoven te worden, jongeren belanden in een burn-out en de kwetsbare mensen krijgen niet de zorg die ze verdienen. In zijn nieuwe boek Anders leven gaat Manu Keirse dieper in op de mogelijkheden van samenleving met meer ruimte voor verbinding, kwetsbaarheid en diversiteit.

Aan de hand van drie basisthema’s – anders ouder worden, anders ziek zijn en anders sterven – gaat Manu Keirse in dit inspirerende boek op zoek naar een fundamenteel andere manier van leven. Hij stelt daarbij prikkelende vragen én geeft genuanceerde antwoorden. Want hoe kunnen we ons leven en onze carrière op een heel andere manier vorm geven, zodat jongeren tijd hebben voor hun gezin en ouderen volop kansen krijgen om zich te ontplooien? Hoe kunnen we generaties niet naast elkaar, maar met elkaar laten leven? En wat als we de mens en niet de technologie centraal stellen in de gezondheidszorg?

“We leven in een wereld waarin we alles mooi in vakjes hebben opgedeeld: de verantwoordelijkheid voor ouderen is verschoven naar woonzorgcentra en verpleeghuizen, voor ernstig zieken naar professionele zorgverstrekkers in ziekenhuizen, voor sterven en dood naar afdelingen voor intensieve zorg en voor palliatieve zorg, voor de verzorging van overledenen naar uitvaartverzorgers en begrafenisondernemers, voor de rouw van de naasten naar rouwcoaches en rouwtherapeuten. Ik hoop dat ik je in dit boek kan prikkelen om na te denken over een andere manier van leven. Een leven waarin we de schotten tussen de generaties opheffen, waarin kwetsbaarheid een centrale plaats krijgt in plaats van te worden doodgezwegen, waarin de mens in al zijn facetten centraal staat.” – Manu Keirse

Over de auteur

Prof. Dr. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en de autoriteit in België en Nederland als het om verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en werden in vele talen vertaald. Zijn meest bekende boeken zijn Helpen bij verlies en verdriet en Kinderen helpen bij verlies.

Anders leven

Auteur: Manu Keirse
Uitgever: Lannoo
Uitvoering: Paperback, 240 pagina’s, 245 x 160 mm
EAN: 9789401478137
Prijs: € 19,99

Op woensdag 30 juni vertelt Manu Keirse in een online boekpresentatie over zijn nieuwe boek Anders leven. Tijdens dit webinar gaat Lynn Formesyn in gesprek met Manu Keirse op zoek naar een fundamenteel andere manier van leven, dit aan de hand van de drie basisthema’s uit het boek: anders ouder worden, anders ziek zijn en anders sterven.

Wil je het webinar bijwonen? Meld je dan aan via deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie