Over Inger (gastschrijver)

Over Inger

Gastschrijver voor onze rubriek ‘Ervaringsverhalen’

 

– No day but today –

 

Mijn naam is Inger en na vele jaren behandeling, opnames, mezelf en de wereld niet meer begrijpen en de hoop opgeven, heb ik de weg naar het licht terug weten te vinden. Naast ervaringskennis over leven met en het leven na diverse stoornissen en mijn ervaring met verschillende soorten hulpverlening ben ik zelf ook werkzaam als hulpverlener.

 

Als individueel begeleider ben ik momenteel werkzaam met kinderen met een beperking. Daarnaast ben ik vrijwilliger op een christelijk platform voor vrouwen, schrijf ik een boek en probeer ik mijzelf verder te scholen d.m.v. opleiding en cursussen. Ook geef ik voorlichtingen op uitnodiging over mentale gezondheid en hoe hiermee om te gaan.

 

Een lange strandwandeling met mijn hondje, zwemmen, lezen, een goede serie kijken of een mooie reis maken zijn voor mij ontspannend. Ook haal ik veel kracht uit mijn geloof en vind ik het prettig me hier verder in te ontwikkelen. Ik hoop ooit een warm gezin te kunnen zijn voor (pleeg)kinderen en na mijn avontuurlijke 20’s merk ik dat ik nu ontzettend geniet van de rust.

 

De grootste les die ik in mijn leven heb geleerd is om dankbaar te zijn voor de kleine dingen. De zon op je huid, een warme kop thee in de ochtend en het enthousiasme waarmee mijn hond mij begroet. De hele wereld kan omvallen maar deze kleine geluksmomentjes kan niemand mij afnemen. Het moment dat ik ben gaan realiseren dat ik vandaag leef en niet enkel ‘besta om…’ is het moment dat het geluk echt terugkwam in mijn leven en dat gun ik iedereen.

Inger