Academisch Centrum voor Trauma en Persoonlijkheid

Academisch Centrum voor Trauma en Persoonlijkheid

Welkom bij het Academisch Centrum voor Trauma en Persoonlijkheid (ACTP). Wij bieden specialistische behandelingen aan voor mensen die lijden aan persoonlijkheidsstoornissen of  posttraumatische stressstoornis (PTSS) veroorzaakt door trauma’s uit de kindertijd. Onze zorg is gericht op herstel van de stoornis en de verbetering van de kwaliteit van leven.

 

Wij bieden behandelingen waarvoor wetenschappelijk bewijs bestaat voor hun werkzaamheid. Het ACTP werkt nauw samen met de groep van prof. dr. Arnoud Arntz, Universiteit van Amsterdam (UvA), in het ontwikkelen en evalueren van nieuwe behandelingen. In dit proces betrekken we ook deelnemende cliënten. Dit alles om de behandelingen zo effectief en aanvaardbaar mogelijk te maken.

 

Onze behandelingen voor persoonlijkheidsstoornissen duren 1 jaar voor Cluster-C en Anderszins Omschreven persoonlijkheidsstoornissen en 2 jaar voor Borderline persoonlijkheidsstoornis. Voor andere persoonlijkheidsstoornissen zal de duur variëren tussen de 1 en 2 jaar. Behandeling is ambulant (1 of 2 sessies per week). Tijdens de behandeling wordt vaak de frequentie geleidelijk afgebouwd, zodat cliënten kunnen wennen aan een leven zonder therapie.

 

De behandeling voor PTSS klachten duurt 6 tot 12 weken, en is gericht op verwerking van de trauma’s in een duidelijk en afgebakend traject.

 

Wij geloven in continue verbetering en streven daarom naar kwalitatieve goede en wetenschappelijk onderbouwde behandelingen. Nieuwe cliënten zullen daarom in veel gevallen uitgenodigd worden om in lopend onderzoek deel te nemen.

 

We bieden ook Engelstalige behandeling aan.

Als verwijzer kunt u mensen die lijden aan persoonlijkheidsstoornissen of PTSS door trauma uit de kindertijd verwijzen naar het ACTP. Wij staan klaar om uw cliënten te ondersteunen in hun herstelproces. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze diensten of om een verwijzing door te geven. Stuur een e-mail naar aanmelden@actp.nl

Als cliënt kunt u ook e-mailen.

Let op, per 1 september verhuizen wij naar Vondelstraat 54
cliënten en verwijzers worden hierover persoonlijk ingelicht

Academisch Centrum voor Trauma en Persoonlijkheid
Straatnaam: Overschiestraat 61
Postcode: 1062 XD, Amsterdam
E-mail: aanmelden@actp.nl

 

AANMELDEN