Digitaal platform voor daten met autisme

Digitaal platform voor daten met autisme

Digitaal platform voor daten met autisme

Persbericht Autism Date, Dongen

Autisme en daten kan een lastige combinatie zijn. Daarom is er nu het (internationale) datingplatform Autism Date, waar mensen met autisme anderen met autisme kunnen ontmoeten.

Voor autistische mensen is het soms lastig om nieuwe contacten op te doen. Bovendien begrijpen mensen met en mensen zonder autisme elkaar soms minder goed. Dit maakt het moeilijk een relatie te beginnen. AutismeDating.nl (of in het Engels AutismDate.com) biedt een oplossing. Wie zich inschrijft, vindt op de site mensen die de wereld op een soortgelijke manier ervaren.

Handige functies

De vormgeving en functies zijn bedacht om het inschrijven en contact zoeken laagdrempelig te maken. Je maakt een profiel aan en kunt meteen beginnen met ‘swipen’.

Is dit alles? Nee! De site en apps zijn een stuk uitgebreider. Zo kun je niet alleen selecteren op geslacht, woonplaats en leeftijd, maar kun je ook aangeven alleen op zoek te zijn naar een vriendschap of een chatmaatje.

Op de website kun je ook nog eens uitgebreid zoeken, zodat je precies de juiste match krijgt. Zo kun je filteren op bijvoorbeeld sterrenbeeld, kleur ogen of hobby’s. Wie het lastig vindt iemand direct een bericht te sturen, kan deelnemen aan de virtuele ontmoetingsplaats 3DCity. Dit is een manier om interactie te hebben als je elkaar nog niet in het echt durft te ontmoeten, en bevat leuke games.

Het kennismakingsplatform van AutismDate.com ging live op Valentijnsdag 2017 en telt nu meer dan 3500 leden. De site is er in het Nederlands en in het Engels. De bijbehorende Android-app is beschikbaar op Google Play en de app voor iPhone of iPad vind je in de App Store.

Meer over autisme, verliefdheid en daten vind je in ons bericht over de animatiefilm Mind My Mind, dat vele prijzen en een Oscarnominatie kreeg, en van Nederlandse bodem is.

3 Reactie's
 • dGriep
  Geplaatst op 12:53h, 20 januari Beantwoorden

  deze dame uit NIGERIA zoekt contact….
  kunnen jullie blokkeren??

  • Redactie
   Geplaatst op 15:35h, 20 januari Beantwoorden

   Beste bezoeker,

   Ggz.nl biedt enkel informatie en is niet betrokken bij de organisatie van Autism Date. Voor inhoudelijke vragen verzoeken wij om contact op te nemen met het datingplatform zelf, of wellicht vindt u het antwoord op hun pagina met veelgestelde vragen: https://www.autismdate.com/about.

 • Jurjen Bakker
  Geplaatst op 05:47h, 25 april Beantwoorden

  Autismdate is waardeloos. 99% van de “reacties” komen van fakeprofielen waar ze niets tegen doen want ze blijven komen. En als je eerlijk bent tegen een WEL echt persoon dan word je zonder bericht vooraf op de zwarte lijst gezet.

Geef een reactie