Boek | Versterk je nervus vagus: het vervolg over de polyvagaaltheorie

Boek | Versterk je nervus vagus: het vervolg over de polyvagaaltheorie

Boek | Versterk je nervus vagus: het vervolg over de polyvagaaltheorie

Deze zomer bracht Luc Swinnen het vervolg uit van zijn eerder verschenen boek Activeer je nervus vagus. In dit tweede deel, getiteld Versterk je nervus vagus, gaat Swinnen dieper in op de nervus vagus en hoe we deze belangrijke zenuw op een positieve manier kunnen benutten. Hij brengt nuances aan in de polyvagaaltheorie en legt uit hoe we kunnen voorkomen dat we in bepaalde valkuilen terechtkomen die stress opleveren. Ook verbindt de auteur de nervus vagus aan enkele veelvoorkomende aandoeningen zoals burn-out en het prikkelbaredarmsyndroom. Het boek biedt nieuwe inzichten en staat vol met praktische oefeningen om zelf actief aan de slag te gaan met het versterken van je nervus vagus.

Met zijn bestseller Activeer je nervus vagus liet stressexpert Luc Swinnen vele tienduizenden lezers kennismaken met de nervus vagus, een zenuw die door je hele lijf loopt en je brein in contact brengt met al je organen.

In dit nieuwe boek toont hij hoe je actief aan de slag kunt gaan met je nervus vagus om uiteenlopende problemen als stress, burn-out, trauma en een prikkelbare darm te lijf te gaan. Maar aandacht voor de vagus is niet alleen belangrijk als je problemen ervaart. Daarom gaat dit boek ook uitgebreid in op hoe je met de hulp van de vagus goede ervaringen nóg beter kunt maken. Aan de hand van concrete tips en oefeningen kun je onmiddellijk aan de slag. Het resultaat? Een gezonder, rustiger en gelukkiger leven!

Harmonie, veiligheid en een open blik

“Ik zou je graag beloven dat de wereld minder stressvol wordt. Dat kan ik helaas niet”, schrijft Swinnen in de inleiding van zijn boek. “Wat ik je wel kan beloven is dat als je aan de slag gaat met je nervus vagus, je meer harmonie en veiligheid zult ervaren in deze uitdagende wereld. Je zult beter kunnen omgaan met overweldigende en stressvolle ervaringen en meer rust ervaren. Dat is de kracht van een gereguleerd autonoom zenuwstelsel.”

“Dit boek is gebaseerd op de modernste wetenschappelijke inzichten, maar mijn nervus vagus heeft me ook ingefluisterd dat een puur wetenschappelijke aanpak niet altijd volstaat. We moeten soms ruimer durven kijken en grenzen uitdagen om mensen te kunnen blijven helpen. Ons lichaam is een complexe realiteit, die ons nog altijd weet te verrassen. Wie had vijftig jaar geleden bijvoorbeeld durven voorspellen dat we onze darmen als een tweede brein zouden zien? Ik houd daarom een open blik en durf ook buiten de grenzen van de wetenschap te kijken, al geef ik uiteraard duidelijk aan wanneer bepaalde zaken nog niet of onvolledig onderbouwd zijn.
Ik wens jullie veel leesgenot!”

Versterk je nervus vagus

Auteur: Luc Swinnen
Uitgever: Lannoo
Uitvoering: Paperback, 264 pagina’s, 241 x 155 x 21 mm
EAN: 9789401484657
Prijs: € 24,99

Geen reactie's

Geef een reactie