ZGT (Ziekenhuisgroep Twente)

Afdeling Medische Psychologie

Het team van de afdeling medische psychologie kan u van dienst zijn wanneer u wordt verwezen door een medisch specialist van het ZGT. Soms is er een samenhang tussen lichamelijke en psychische klachten. Lichamelijke klachten kunnen bijvoorbeeld zorgen voor angstgevoelens, somberheid of andere psychische problemen. Andersom kunnen psychische spanningen ook lichamelijke klachten veroorzaken of beïnvloeden, bijvoorbeeld hoofdpijn of buikpijn. Als u last heeft van lichamelijke en psychische klachten, kan uw specialist u doorverwijzen.

 

Aanmelding gebeurt door de medisch specialist bij wie u onder behandeling bent. Uw huisarts kan niet naar de psycholoog in het ziekenhuis verwijzen. De reden voor verwijzing zal de behandelend medisch specialist met u bespreken. U kunt uw behandelend medisch specialist ook zelf om een verwijzing vragen.

 

Afdeling Psychiatrie

In ZGT heeft de psychiatrie zich de afgelopen jaren doorontwikkeld tot de zogenaamde ziekenhuispsychiatrie. Onder ziekenhuispsychiatrie verstaan we zorg voor patiënten bij wie sprake is van een psychiatrische aandoening in combinatie met een somatische (lichamelijke) aandoening. De ziekenhuispsychiatrie in ZGT is onderverdeeld in drie domeinen:

 

  • De ambulante complexe zorg. Dit betekent psychische zorg op afspraak. Dit kan zorg zijn in het ziekenhuis of op een andere locatie buiten ons ziekenhuis.
  • De complexe klinische zorg binnen de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) wordt aangeboden binnen de Medisch Psychiatrische Unit (MPU), de Moeder Baby Unit (MBU) en High/Medium Care.
  • De Consultatieve Ziekenhuispsychiatrie (zorg op andere verpleegafdelingen in ZGT).

 

Patiënten worden veelal door de huisarts naar ons doorverwezen. Ziekenhuispsychiatrie wordt binnen de muren van een ziekenhuis aangeboden, waar alle specialismen van zorg aanwezig zijn. Hierdoor kunnen we de diagnose van iedere patiënt zo specifiek mogelijk vaststellen. Waarop we streven naar een behandelplan op maat voor iedere patiënt.

Onze medewerkers hebben bij een onderzoek of behandeling altijd aandacht voor de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten van de patiënt. We werken volgens landelijk overeengekomen richtlijnen. En we stellen onze behandelplannen altijd samen met de patiënt op (Shared Decision Making).

 

Bron: website ZGT

ZGT

ZGT – meerdere locaties
Locatie Almelo:
Straatnaam: Zilvermeeuw 1
Postcode: 7609 PP Almelo

Locatie Hengelo:
Straatnaam: Geerdinksweg 141
Postcode: 7555 DL Hengelo

 

Website: ZGT

 

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Laat als eerste een beoordeling achter

Wat vervelend dat u geen goede ervaring heeft gehad.

Heeft u tips voor verbetering?

Wanneer u minder dan 3 sterren geeft aan een instelling vraagt onze ggz robot u om aan te geven waarom u niet tevreden bent en wat de zorgverlener beter kan doen volgens u. Wij geven deze informatie door aan de zorgverlener.