Radboudumc

Radboudumc

Afdeling Medische psychologie

De afdeling levert een breed en gedifferentieerd aanbod aan patiëntenzorg voor patiënten van de poliklinische en klinische afdelingen van het Radboudumc. De patiëntenzorg is ondergebracht in twee secties: de Sectie Kinderen en de Sectie Volwassenen.

 

Lichamelijke klachten, ziekte, medisch onderzoek en behandeling kunnen een zware belasting betekenen voor de patiënt en alle direct daarbij betrokkenen. Soms worden lichamelijke aandoeningen of klachten (mede) veroorzaakt of in stand gehouden door persoonlijke problemen of problemen in de relatie of op het werk. Bij kinderen kunnen klachten en/of ziekte de normale ontwikkeling verstoren.

 

Afdeling Psychiatrie

De afdeling psychiatrie biedt gespecialiseerde zorg voor volwassenen en ouderen met psychiatrische problematiek uit heel Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in ADHD, autisme, stemmingsstoornissen en verslaving. Wij bieden u diagnostiek en behandeling met in het bijzonder aandacht voor comorbiditeit, wanneer u last heeft van meerdere aandoeningen of klachten tegelijkertijd. Bijvoorbeeld wanneer u last heeft van een psychiatrische èn lichamelijke aandoening, ADHD en angstklachten, depressie mét psychose, verslaving en chronische pijn, etc. Wij bieden second opinions, uitgebreide diagnostiek, gespecialiseerde behandeling en behandelingen die nog in onderzoeksfase zitten. Andere aandoeningen of klachten (die vaak voorkomen in combinatie met genoemde aandoeningen) kunnen we diagnosticeren en we kijken samen naar een adequate verwijzing voor behandeling.

 

Voor de behandeling van en de zorg voor patiënten met psychiatrische stoornissen werken we vanuit een biologisch, psychologisch en sociaal-maatschappelijk gezichtspunt. Wij werken persoonsgericht, rekening houdend met de individuele patient, zijn of haar wensen en zijn of haar persoonlijke omgeving.

Radboudumc

Radboudumc
Straatnaam: Geert Grooteplein Zuid 10
Postcode: 6525 GA Nijmegen
Tel: (024) 361 36 08 (Medische psychologie)
Tel: (024) 361 35 13 (Psychiatrie)
Website: Radboudumc

 

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Laat als eerste een beoordeling achter

Wat vervelend dat u geen goede ervaring heeft gehad.

Heeft u tips voor verbetering?

Wanneer u minder dan 3 sterren geeft aan een instelling vraagt onze ggz robot u om aan te geven waarom u niet tevreden bent en wat de zorgverlener beter kan doen volgens u. Wij geven deze informatie door aan de zorgverlener.