Mondriaan

Mondriaan

Mondriaan is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Limburg met ca. 37 locaties. Jaarlijks bieden wij zorg aan meer dan 10.000 mensen (volwassenen en kinderen) met psychische of psychiatrische klachten en verslavingsproblematiek. Wij bieden ook forensische psychiatrie. De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg.

 

Mondriaan behandelt kinderen en volwassenen van 0 tot 100 jaar. Drie zorgdirecties zijn verantwoordelijk voor de zorg voor de verschillende leeftijdsgroepen (kinderen en jeugdigen, volwassenen en ouderen). Hun teams en zorgmanagers focussen elk op de inhoud van hun zorggebied. En samen dragen zij zorg voor een leeftijdsoverstijgend en samenhangend behandelaanbod. De specialismeleiders houden onze behandelprogramma’s up to date zodat ze voldoen aan de laatste inzichten en landelijke richtlijnen.

 

We bieden passende, integrale geestelijke gezondheidszorg in de breedte, zonder te verdwalen in complexiteit. Denk bij breedte aan het voorkomen van zorg (door preventie in te zetten), het vroegsignaleren van problemen en ‘bemoeizorg’ in de omgeving van patiënten. Maar ook klinische 2e en 3e lijns geestelijke gezondheidszorgbehandelingen. Daarnaast vervult Mondriaan een crisisfunctie en zorgen we voor het vervoer van verwarde personen voor de regio Zuid-Limburg. Als wonen zonder ondersteuning of begeleiding (tijdelijk) niet mogelijk is, kan een patiënt terecht bij een van onze beschermde woonvormen. Om sociaal isolement te voorkomen en participatie in de maatschappij te bevorderen hebben wij meerdere vormen van dagbesteding en ontmoeting in de wijk.

Mondriaan

Mondriaan – hoofdlocatie Heerlen
Straatnaam: John F. Kennedylaan 301
Postcode: 6419 XZ Heerlen
Tel: 088 506 62 62

 

Mondriaan – hoofdlocatie Maastricht
Straatnaam: Vijverdalseweg 1
Postcode: 6226 NB Maastricht
Tel: 088 506 94 44

 

E-mail: info@mondriaan.eu
Website: Mondriaan

 

Gemiddelde beoordeling: 2.8 / 5. Aantal stemmen: 12

Laat als eerste een beoordeling achter

Wat vervelend dat u geen goede ervaring heeft gehad.

Heeft u tips voor verbetering?

Wanneer u minder dan 3 sterren geeft aan een instelling vraagt onze ggz robot u om aan te geven waarom u niet tevreden bent en wat de zorgverlener beter kan doen volgens u. Wij geven deze informatie door aan de zorgverlener.