Catharina Ziekenhuis

Catharina Ziekenhuis

De psychologen in het Catharina Ziekenhuis vormen één team, maar werken op verschillende plekken. Zo werken er psychologen binnen Psychiatrie, binnen het Obesitascentrum, zijn er psychologen speciaal voor kinderen en jongeren en voor volwassenen. Onder het specialisme Medische psychologie volwassenen valt ook klinische neuropsychologie. De relatie tussen de werking van de hersenen en gedrag staat hier centraal. Om bijvoorbeeld om vast te stellen welke gevolgen een hersenbeschadiging heeft in het dagelijkse leven wordt gebruik van neuropsychologisch onderzoek. In het Geheugen Onderzoek Centrum werken onze psychologen samen met geriaters, neurologen, psychiaters en verpleegkundigen om bij patiënten met geheugenproblemen na te gaan of er mogelijk sprake is van dementie.

 

Bij het specialisme Psychiatrie onderzoeken en behandelen de zorgverleners mensen met uiteenlopende ernstige psychische en psychiatrische problemen. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met ernstige stemmingsproblematiek (vooral depressie en manisch-depressieve stoornissen), lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten en ernstige eetstoornissen. Psychiatrische aandoeningen in combinatie met lichamelijke ziektes (en omgekeerd) hebben speciale aandacht. Ook mensen met angststoornissen, dwangstoornissen, psychoses en persoonlijkheidsproblematiek worden behandeld. De zorgverleners hechten er veel waarde aan om partners, gezins- en familieleden te betrekken bij de behandeling. Naast individuele en groepsbehandeling, zijn er mogelijkheden voor gezins- en relatietherapie.

 

Bron: website Catharina Ziekenhuis

Catharina Ziekenhuis

Catharina Ziekenhuis
Straatnaam: Michelangelolaan 2
Postcode: 5623 EJ Eindhoven
Tel: 040 – 239 90 00
Website: Catharina Ziekenhuis

 

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Laat als eerste een beoordeling achter

Wat vervelend dat u geen goede ervaring heeft gehad.

Heeft u tips voor verbetering?

Wanneer u minder dan 3 sterren geeft aan een instelling vraagt onze ggz robot u om aan te geven waarom u niet tevreden bent en wat de zorgverlener beter kan doen volgens u. Wij geven deze informatie door aan de zorgverlener.