Zorggeld Ggz-instelling wordt besteed bij techbedrijf CleVR

vr dementiebril

Zorggeld Ggz-instelling wordt besteed bij techbedrijf CleVR

Ggz-instelling GGZ Delfland neemt de gok om zorggeld en rijkssubsidiegeld in te zetten voor het ontwikkelen van virtual reality-toepassingen. Naast stimulering van de kassa van techbedrijf CleVR, die het geld weer kan gebruiken voor ontwikkeling van VR toepassingen buiten de zorg, is er een kans dat dit ondersteuning kan bieden bij de behandeling van psychische stoornissen. De organisaties ondertekenden hiertoe op 30 april een samenwerkingsovereenkomst.

Bij GGZ Delfland kunnen cliënten momenteel al situaties oefenen in een 3D-supermarkt, -winkelstraat en -café-restaurant. Binnen enkele maanden komt er een busrit door een stad bij. CleVR werkt momenteel aan de ontwikkeling van deze omgeving.

In de toekomst gaat GGZ Delfland nog meer zorggeld in nieuwe en uitgebreidere virtuele omgevingen investeren. Virtuele karakters worden steeds realistischer gemaakt en er zijn steeds meer handelingen mogelijk. Zo kan er straks bijvoorbeeld afleiding worden toegevoegd in de vorm van harde muziek of een vogel die langs vliegt. Ook kunnen cliënten binnenkort een 360° video mee naar huis nemen als huiswerk.

Er zijn enkele positieve effecten beschreven bij het gebruik van VR bij behandelingen van bijvoorbeeld depressie. Het is echter nog veel te vroeg om te weten of het zorggeld op deze wijze nuttig wordt besteed. Aan de andere kant is het in potentie ideaal. Een patiënt wordt aangesloten op de computer en de GGZ instelling hoeft weinig inspanning aan de behandeling te verrichten. En als het niet lukt is er niets verloren behalve het zorggeld. Geld dat door techbedrijf CleVR vervolgens zonder zorgoormerk vrij gebruikt worden voor virtual reality ontwikkelingen. Bijvoorbeeld om kinderen nog vaker te willen laten gamen. Het bedrijf werk namelijk niet exclusief voor zorgpartijen.

Informatie over de investering van zorggeld GGZ Delfland is gevonden op website ggznederland.nl

Geef een reactie