Zorg aan Purmerends kinderen hervat

Zorg Purmerendse Kinderen

Zorg aan Purmerends kinderen hervat

Bron: RTV Purmerend redactie

Er is een eind gekomen aan de onzekerheid rondom de continuering van psychologische zorg aan 77 Purmerendse kinderen na het faillissement van Ars Curae. Na een korte onderbreking krijgen de kinderen dezelfde zorg als vóór het faillissement van de zorggroep. Op de locatie aan de Wilhelminalaan staan behandelaars weer voor hen klaar.

Door het faillissement van de zorggroep Ars Curae, werkzaam in de Jeugd Geestelijke Gezondheidszorg in Purmerend, stond de zorg aan 77 Purmerendse kinderen op losse schroeven. De gemeente Purmerend maakt bekend dat zorgaanbieder Hersencentrum, die Ars Curae heeft overgenomen, de behandelaars van Ars Curae een dienstverband heeft aangeboden.
Nu ook de locatie aan de Wilhelminalaan weer gebruikt kan worden, is de continuering van deze zorg gewaarborgd.  Het Hersencentrum is een van de weinige zorgaanbieders binnen de regio die reageerde op de oproep van de gemeente Purmerend om jongeren en behandelaars over te nemen. De zorggroep had tot op heden geen zorgcontract met de gemeente Purmerend.

1 Reactie

Geef een reactie