Medisch Dossier

Hans Middendorp gevraagd, 3 maanden geleden

Ik heb mijn medisch dossier opgevraagd. En in het dossier kan ik ook de vertrouwelijke gesprekken van mijn vrouw met de psychologe lezen, daar was zij niet erg blij mee, ook staat er in het dossier dat ik een klacht had ingediend wegens schending privacy, omdat ze tegen mijn wil mijn vrouw inlichtten dat ik het dossier opvroeg. Ook de hele afhandeling met de klachtenfunctionaris staat in mijn dossier. Ook hebben ze tegen mijn wil de huisarts ingelicht, dat kan ik lezen in het dossier, mat wat er gezegd is kan ik niet teruglezen, gevraagd aan huisarts maar dat was via beveiligde whatsapp. dat maar een week bewaard bleef.
Wel raar want alle uitwerkingen van sessies plus foto’s en het gebruik van medicatie en verdere communicatie tussen mij en vrijgevestigde GGZ instelling ging via gewone E-mail.
Is dit normaal?  
 

1 Antwoorden
Jaap Kardinaal beantwoord, 3 maanden geleden

Hallo Hans, toevallig zie ik je bericht. Ik ben zelf Psycholoog. Er staat een aantal vreemde zaken in uw bericht. Of het wel of niet normaal is hangt volgens mij af van de afspraken die voorafgaande aan uw beider behandelingen zijn gemaakt. Het gebruik van ‘gewone’ email is niet toegestaan in verband met mogelijke lekken. Zonder hierover expliciete afspraken te hebben gemaakt mag uw behandelaar ook geen informatie over uw vrouw aan u doorspelen en vice versa.
Nogmaals, dit is mijn mening, ik raad u aan om contact op te nemen met de vertrouwenspersoon of de klachtencommissaris van de betreffende praktijk.
Veel succes, Jaap Kardinaal

Je antwoord

20 + 4 =