Kortademigheid en Lyme

Ronald Vriesmand gevraagd, 1 jaar geleden

Weet iemand of mijn kortademigheid kan worden verklaard door Lyme? Ik heb het vooral nadat ik alcohol (1 of 2 glaasjes max) heb genuttigd of suiker heb gegeten. En dan vaak juist 1 of 2 dagen later. Mijn therapeut denkt dat het ook paniekachtige klachten kunnen zijn. Maar waarvoor weet ik niet precies. Het is wel zo dat ik het tegenwoordig spannender vind om mijn lijf hard aan het werk te zetten ivm gewrichtsklachten.

Rick 1 jaar geleden beantwoord

Ik herken dit inderdaad. Toen bij mij Lyme werd vastgesteld in 2004 merkte ik ook dat ik veel minder alcohol kon verdragen en zeer kortademig werd, met name de dagen na alcohol of een incidentele sigaret. Dat het dagen kon aanhouden maakte me erg op mijn hoede. Succes

Maarten 11 maanden geleden beantwoord

Alcohol en Lyme = nogo

Wil 10 maanden geleden beantwoord

Ik heb juist het idee dat een heel klein beetje alcohol mij helpt bij onderdrukking van de lichamelijke pijn. Herkent iemand dit?

3 Antwoorden
Suzanne beantwoord, 1 jaar geleden

Hoi Ronald, wat voor therapeut heb je, bedoel je psycholoog of?

Wil beantwoord, 1 jaar geleden

Ronald, ik heb ook Lyme en alcohol os voor mij helemaal geen optie meer, suiker idem dito. Ik zou deze klachten serieus nemen en het gewoon niet meer doen als je er last van krijgt. Het kan zeker bij de Lyme  passen.

Marit beantwoord, 11 maanden geleden

Soms hoor ik dat fruitsuiker ook niet kan. Heeft een lymie hier ervaring met fruitsuiker?

Maarten 11 maanden geleden beantwoord

Ook niet teveel van nemen, het werkt net zo hard als andere suiker. Stevia werkt wel weer anders merk ik. Hierover wordt ook onderzoek gedaan denk ik maar ik weet niet of dit ook bij Lymepatienten gebeurd.

Je antwoord

4 + 4 =