Uit de pas: omgaan met sensorische verwerkingsverschillen bij kinderen

Uit de pas: omgaan met sensorische verwerkingsverschillen bij kinderen

Uit de pas: omgaan met sensorische verwerkingsverschillen bij kinderen

Is je kind overgevoelig of juist ongevoelig voor aanraking, smaak, geur, geluid en visuele prikkels? Is het heel beweeglijk of juist niet? Heeft het coördinatieproblemen? Dan is de kans groot dat het problemen heeft op het gebied van sensorische verwerking. Onlangs verscheen de tweede editie van het boek Uit de pas van Carol Stock Kranowitz. Het is een vernieuwde en geactualiseerde versie van de eerdere editie, die door Psychologie Magazine al werd omschreven als ‘een goede handleiding voor ouders en professionals bij de begeleiding van een kind met een sensorische integratiestoornis’.

Het brein van sommige kinderen verwerkt zintuiglijke prikkels niet altijd probleemloos. Ze krijgen dan vaak etiketten opgeplakt als kieskeurig, overgevoelig, stuntelig, onvoorspelbaar of onoplettend. Soms vermijden ze aanrakingen, weigeren ze bepaalde kleren te dragen of zijn het moeilijke eters; soms zijn ze juist dol op extreme prikkels als harde geluiden, heet badwater of heel pittig eten.

Deze nieuwe, geactualiseerde editie van dit toonaangevende handboek geeft antwoord op veelvoorkomende vragen van ouders, docenten en verzorgers van kinderen met problemen bij sensorische verwerking. Daarbij komen onder andere aan bod:

Kenmerken van verschillende soorten sensorische verwerking
Diagnose en behandeling
De relatie met ADHD, autisme en leerproblemen
Het omgaan met de emoties van je kind

Over de auteur

Carol Stock Kranowitz heeft als muziek-, theater- en bewegingsdocent vaak kinderen meegemaakt die wat uit de pas liepen. Om hen beter te laten functioneren en spelen legde zij zich toe op de theorie van sensorische verwerking. Ze is bestuurslid van het STAR Institute for Sensory Processing Disorder.

Uit de pas – Tweede editie

Auteur: Carol Stock Kranowitz
Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds
Uitvoering: Paperback, 326 pagina’s
ISBN: 9789057125768
Prijs: €29,99

Geen reactie's

Geef een reactie