Stichting MIND Us gelanceerd: podium voor mentale gezondheid jongeren

Stichting MIND Us gelanceerd: podium voor mentale gezondheid jongeren

Stichting MIND Us gelanceerd: podium voor mentale gezondheid jongeren

Persbericht GGD Amsterdam

Op woensdag 30 maart 2022 werd Stichting MIND Us officieel gelanceerd door Koningin Máxima. MIND Us wil de mentale gezondheid van jongeren verbeteren. Dat is een doel waar ook GGD Amsterdam zich hard voor maakt. Directeur José Manshanden treedt daarom trots toe tot het bestuur.

José Manshanden: “We willen een veilige omgeving creëren voor jongeren waarin ze mogen experimenteren, vallen en weer opstaan. In Amsterdam werken we ook aan de preventie van mentale klachten met het programma Thrive Amsterdam Mentaal Gezond. Mooi dat hier nu via de stichting MIND Us ook landelijk aandacht voor gevraagd wordt. We kunnen veel leren van andere initiatieven en hopen ook te inspireren met goede voorbeelden.”

Stichting MIND Us

Maar liefst 1 op de 7 jongeren heeft last van depressieve gedachten en 1 op de 3 ervaart prestatiedruk. Dat moet veranderen. Stichting MIND Us wil samen met jongeren, ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers een podium creëren waar jongeren zich gezien en gehoord voelen. Door samenwerking tussen bestaande organisaties te bevorderen, (vernieuwende) initiatieven te stimuleren en de aandacht voor mentale gezondheid onder jongeren te vergroten.

Thrive Amsterdam Mentaal Gezond

Om de mentale gezondheid van Amsterdammers te verbeteren is de GGD samen met verschillende andere organisaties de sociale beweging Thrive Amsterdam Mentaal Gezond gestart. Hiermee brengt de GGD inwoners, organisaties en beleidsmakers bij elkaar om de veerkracht van alle Amsterdammers te vergroten. Speciaal voor jongeren is er UpTalk, een initiatief waarbij jongeren kunnen chatten of appen met professionals als ze het even niet zien zitten, en zijn er al meerdere inlooppunten van @Ease.

Bestuursleden gepresenteerd

Tijdens de lancering van MIND Us werden alle bestuursleden gepresenteerd. Dat zijn – naast José Manshanden – ook Wim van der Meeren (voorzitter Raad van Toezicht Radboud UMC), Chris Roelen (Raad van Toezicht MIND), Adnan Tekin (voorzitter MBO-Raad), Sharon Dijksma (burgemeester Utrecht), Ouassima Tajmout (presentator bij o.a. FunX) en Arne Popma (hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie Amsterdam UMC en voorzitter afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie). Koningin Máxima is de erevoorzitter van het bestuur.

In de startblokken

De komende maanden worden het programma en de activiteiten van MIND Us verder uitgewerkt. Het bestuur spreekt hiervoor veel met jongeren zodat er een plan ligt dat goed bij de doelgroep aansluit. Op de website van MIND Us leest u hierover meer.

Geen reactie's

Geef een reactie