Start ‘depressie-café’ in Delft woensdag 5 februari

Start ‘depressie-café’ in Delft woensdag 5 februari

Start ‘depressie-café’ in Delft woensdag 5 februari

Op woensdagochtend 5 februari vindt vanaf 11.00 uur het eerste Depresso Café plaats, waar mensen met depressieve klachten elkaar kunnen ontmoeten. Bij galerie en koffiehuis Uit de Kunst in Delft is het de bedoeling dat mensen op ongedwongen wijze met elkaar kunnen spreken over hun ervaringen en wat hen dwars zit. De initiatiefnemers hopen dat mensen het als laagdrempelig zullen ervaren en dat het helpt om hen indien nodig uit een sociaal isolement te trekken.

Het idee van het Depresso Café komt van een kunstenaar en twee gepensioneerde huisartsen, die zelf hebben gezien dat de afstand tot de geestelijke gezondheidszorg voor een hoop mensen nog te groot is. Praten en koffiedrinken met lotgenoten kan dan een fijne ondersteuning zijn. Daarnaast biedt zo’n georganiseerd café een plek om gesprekken van mens tot mens te kunnen voeren, zonder hier een diagnose aan te hangen. En dat mag ook best met wat humor gepaard gaan, het hoeft niet alleen maar kommer en kwel te zijn.

Meer over het Depresso Café en de totstandkoming hiervan lees je in het interview van het AD met kunstenaar Tijn Noordenbos en oud-huisartsen Ron Glotzbach en Wim Wierema. Is het Depresso Café een succes, dan zal deze in het vervolg elke eerste woensdagochtend van de maand plaatsvinden.

Geen reactie's

Geef een reactie