Nieuw: Appwijzer voor het vinden van de juiste ggz-app

Nieuw: Appwijzer voor het vinden van de juiste ggz-app

Nieuw: Appwijzer voor het vinden van de juiste ggz-app

Er zijn tegenwoordig steeds meer mobiele apps beschikbaar die ondersteuning bieden in het behalen of behouden van een goede fysieke of mentale gezondheid. ICT&health meldt vandaag dat Dimence Groep een tool heeft ontwikkeld om het vinden van een geschikte app gemakkelijker te maken: de Dimence Groep Appwijzer.

De Appwijzer biedt een overzicht van de bestaande apps voor geestelijke gezondheidszorg en welzijn. De apps zijn ingedeeld in categorieën, je kunt filteren op betaalde en gratis apps en zoeken op trefwoorden. Dimence Groep geeft zelf geen beoordeling van de applicaties, maar bezoekers kunnen een review achterlaten en de apps een score geven.

Het aanbod bestaat zowel uit apps die geschikt zijn om individueel mee aan de slag te gaan, als uit apps die door behandelaren en cliënten samen kunnen worden ingezet in aanvulling op een behandeling. Via de Appwijzer kan je tevens een tip doorgeven over apps die nog niet in het overzicht zijn opgenomen, zodat de site in ontwikkeling blijft. Zo schrijft Dimence Groep over de Appwijzer:

“Onze droom is dat we beter aansluiten op de digitale behoefte van mensen om zo onze zorg mooier, makkelijker en beter te maken. We willen ontdekken, leren, verbinden en vernieuwen, samen met jou en andere geïnteresseerden. Zo willen we open met elkaar in gesprek over het gebruik van apps en de kennis hierover delen. Graag willen we jou dan ook uitnodigen om met ons mee te denken zodat we de Appwijzer kunnen doorontwikkelen.”

De Appwijzer is te vinden op appwijzer.dimencegroep.nl.

1 Reactie

Geef een reactie